Cicle formatiu fotografia artistica


Cicle formatiu fotografia artistica

Cotxe elèctric

11/6/18

A l'Institut Pedraforca estem construint un cotxe elèctric revolucionari. Us anirem informant de la seva construcció.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

I Jornada de Reconeixement als Equips Esportius

11/6/18

El passat divendres dia 8 de juny, entre les 17.00 i les 20.00 tingué lloc al nostre centre la I Jornada de Reconeixement als Equips Esportius de l'Institut Pedraforca, organitzada per l'AMPA.

Durant la jornada es lliuraren medalles a l'alumnat que forma part dels diferents equips esportius de futbol i de voleibol del centre. D'acord amb la nostra proposta educativa, tots i totes han guanyat. Han portat a les pistes de joc els valors de l'esport. Independentment dels resultats que obtinguin finalment en les respectives categories on competeixen, estam orgullosos de tots ells i elles. En especial, de la participació femenina en els distints equips.

En total, es repartiren més de quaranta medalles entre els alumnes assistents, una xifra impensable fa pocs anys.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Trofeus del Consell Esportiu de l'Hospitalet

11/6/18

El passat dijous dia 7 de juny a partir de les 19.30 es lliuraren els trofeus del Consell Esportiu de l'Hospitalet a l'Auditori Barradas, dins la Primera Festa dels Valors.

En el decurs de la cerimònia es lliurà el trofeu als guanyadors de la nova Classificació dels Valors de la temporada 2017-2018. És un honor poder anunciar-vos que un trofeu en aquesta categoria recaigué en l'INS Pedraforca.

Hem de preuar enormement aquesta distinció, pel que suposa de l'assumpció dels valors de l'esport per part dels equips esportius que representen el nostre institut.

Proves B1

11/6/18

El dijous 1 de juny una dotzena alumnes de l'Institut Pedraforca es presentaren a les proves del B1 organitzades a l'EOI de l'Hospitalet de Llobregat, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Molta sort a ells i elles!!!!

Acting together: "The Jewellery Thief"

11/6/18

El dimarts 5 de maig l'Institut Pedraforca presentà "The Jewellery Thief" a l'Auditori Barradas dins l'Acting Together, on han col·laborat la major part dels centres educatius de l'Hospitalet de Llobregat. L'acte comptà amb la presència de l'Alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

Aquí teniu les activitats realitzades per l'alumnat de tots els nivells d'ESO de l'Institut Pedraforca, inclòs "The Jewellery Thief" amb les auxiliars de conversa aquest curs: The Jewellery Thief.mp4.

English Week

11/6/18

Entre el 29 de maig i el 5 de juny, hem organitzat l'English Week a l'Institut Pedraforca. Tenim una exposició sobre l'Ulysses i en James Joyce, ara que el proper dissabte dia 16 de juny se celebra el "Bloomsday" a Dublín i arreu.

jamesjoyce.mp4

L'hem acompanyada d'un petit homenatge a dos renovadors indispensables de la literatura nord-americana dels finals del segle passat i inicis del nou mil·lenni, traspassats els darrers mesos: en Philip Roth i en Tom Wolfe.

in-memoriam.mp4

Curs a Mojácar

11/6/18

Aquest curs l'Institut Pedraforca ha recuperat l'anada i assistència als cursos destinats a tècnics i diplomats en ciències de la salut, que imparteix anyalment la Universitat de Granada a la localitat de Mojácar.

L'alumnat del CFGS de Dietètica s'hi va desplaçar entre els dies 20 i 24 de maig, treient un gran profit de la seva assistència.

Enguany els curs ha versat sobre “Alimentos funcionales, nutrición y actividad física. ¿Tenemos una vida saludable?”. Podeu trobar més informació a la pàgina web aula-salud-mojacar.com

I Setmana Sense Fum de la Florida

11/6/18

El passat divendres dia 1 de juny a les 18.30 hores es lliuraren al Mercat de la Florida els premis corresponents a la I Setmana Sense Fum de la Florida.

Alumnes de 1r i 2n d'ESO es presentaren al concursos literari i de dibuix. Resultaren guanyadors dos alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Pedraforca.

Automoció i Farmàcia

9/6/18

Dintre el marc del projecte del cotxe elèctric, s'ha fet una sèrie d'activitats de col·laboració entre el Departament d'Automoció i Electromecànica i el Departament de Farmàcia.

Notícia completa

Show/Hide

Alumnes de primer de Farmàcia de l'assignatura de primers auxilis van fer uns treballs sobre fàrmacs i altres substàncies que afecten la conducció (drogues, alcohol, aliments...). Es va fer un vídeo gravat dintre les instal·lacions d'Electromecànica, on els alumnes van exposar els seus treballs.

Posteriorment, l’alumnat del matí de 2n de Farmàcia i el seu professorat van fer una xerrada als alumnes d’Electromecànica de grau mitjà, on es van passar trossos del vídeo que van fer els de 1r de Farmàcia i es va fer una xerrada d'introducció als fàrmacs que afecten la conducció, així com d'altres substàncies com drogues, alcohol i certs aliments.

Finalment, a posteriori, els alumnes de grau mitjà d'Electromecànica i el seu professorat van fer un petit taller sobre la revisió d'un cotxe. Com fer un canvi de roda, com mirar l'oli, com saber l'estat dels pneumàtics, quins elements hem de revisar periòdicament com a usuaris d' un vehicle. Taller profitós i aplicable en un futur pròxim dels alumnes.

Cal destacar les aportacions i la predisposició del professorat de Farmàcia i Automoció en una activitat positiva d'intercanvi d' experiències entre diferents departaments del centre.

Xavier Isant. Professor del grau mitjà de Farmàcia de l’institut Pedraforca de l’Hospitalet de Llobregat

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Sortida al Parc Tecnològic de Mataró

9/6/18

L’alumnat del mòdul de 2n de Farmàcia de grau mitjà va poder gaudir d'una sortida al Parc Tecnològic de Mataró. Vam poder visitar un recinte modern i molt ben equiparat.

Notícia completa

Show/Hide

Els alumnes van rebre un taller sobre Màrqueting digital: Whatsapp, Facebook, Instagram... D'on treuen benefici aquestes empreses? Què passa cada vegada que fem clic en un producte que ens agrada? Com es paga la publicitat que una empresa pugui penjar en una pàgina web? Quins instruments tenim per posicionar la nostra marca al món digital?

Preguntes com aquestes i altres es van tractar en la xerrada-taller feta per un expert en màrqueting digital. Tot això es va poder vincular amb els conceptes de “màrqueting” que els alumnes treballen al mòdul de Màrqueting i Merchandising.

Vam poder entendre que tot allò que fem a la xarxa deixa un rastre i que els nostres moviments permeten conèixer, a les marques, els gustos dels seus potencials consumidors.

Xavier Isant. Professor del grau mitjà de Farmàcia de l’institut Pedraforca de l’Hospitalet de Llobregat

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Sortida a l'Institut de Recerca de la Sida, l’IrsiCaixa

6/6/18

El passat divendres 25 de maig, l’alumnat de primer del cicle formatiu de grau superior de Laboratori Clínic i Biomèdic es va proposar un repte: Reproduir part de la recerca que es porta a terme en els laboratoris de l'Institut de Recerca de la Sida, l’IrsiCaixa, per identificar substàncies candidates a formar part d'una vacuna contra la sida.

Notícia completa

Show/Hide

El repte era esbrinar, seguint les etapes de la metodologia científica i fent servir tècniques de laboratori, si una proteïna concreta del virus podria ser eficaç per eliminar la infecció per VIH.

I amb bata, guants i ulleres de seguretat es van posar mans a l’obra. Havien de trobar una diana en el VIH que les defenses humanes puguin identificar en cas de contacte amb el virus, i així poder eliminar-lo. Però el VIH és un virus molt mutagènic, per tant, existeix una forta possibilitat que la diana hagi canviat per mutacions i en aquest cas, en cas de contagi, les nostres defenses no reconeixerien els virus mutats i desenvoluparíem la malaltia tot i estar vacunats.

Hi havia tres soques dels virus presents principalment a Europa, Àsia i Àfrica. Conservàvem la esperança: ¿I si ho aconseguíem? ¿I si no havia mutat en cap de les soques? Això podria donar peu a una bona vacuna!!!

Però ai!! Quina mala sort, la soca asiàtica va mutar. Quin desconsol! Els investigadors de l’IrsiCaixa hauran de continuar la investigació.

Conxita Cayuela Font

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Erasmus+ Pedraforca a BMW França

24/5/18

Ja tenim el Biel i la Laia realitzant part de les seves FCT amb el programa Erasmus+ a BMW, a Salon de Provence i a Aix en Provence respectivament.

A gaudir de l'experiència!

Podeu ampliar les imatges clicant aquí.

Jornada de Poesia i premis

24/5/18

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, es lliuraren diplomes de reconeixement als alumnes participants en la Jornada de Poesia, que organitzà l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat el passat 22 de març.

L'enhorabona al Departament de Castellà que, malgrat el poc temps disponible acordat en les bases del concurs per tal de presentar les obres, recollí nou obres poètiques originals, de les quals tres en resultaren guanyadores. Un èxit rotund inapel·lable.

Podeu descarregar aquí les 3 obres que van resultar premiades:

Podeu consultar totes les obres presentades en aquests 2 enllaços:

Reconeixement ApS

24/5/18

Ahir a la tarda tingué lloc a la Sala Salamandra el lliurament de diplomes a la participació en els projectes d'Aprenentatge-Servei (ApS) de l'Ajuntament de l'Hospitalet, reconeguts internacionalment. El lliurament corregué a càrrec del Regidor de Cultura de l'Ajuntament, en Jaume Graells.

Dues alumnes de l'Institut Pedraforca recolliren els seus diplomes i els dels seus companys i companyes en agraïment a la seva participació ciutadana en els projectes ApS "Parelles lingüístiques / Voluntaris per la llengua" i "Cicerone".

L'enhorabona a totes les persones implicades en ambdós projectes.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Banc de Sang

24/5/18

El passat dijous dia 17 de maig horabaixa acudí a l'INS Pedraforca el Banc de Sang per tal de portar-hi a terme la campanya d'extracció de sang. 38 persones varen passar pel Saló d'Actes a fer la seva donació durant tot l'horabaixa i el vespre. 5 persones no compliren els seus desitjos i varen ser rebutjades. Per tal de valorar correctament la jornada, cal esmentar que 23 persones (el 60,53 %) varen ser nous donants.

Aquesta campanya a l'INS Pedrafoca inclogué les xerrades que s'oferiren als Cicles Formatius sobre el banc de sang i teixits (medul·la, teixits, llet materna i sang) durant tot el dimecres dia 16 de maig.

Grup de Treball per a l'FP

24/5/18

Ahir dimecres 23 de maig a la Sala Harmonia finalitzaren les tasques del Grup de Treball per a l'FP, en què han participat diferents centres d'FP de la ciutat, amb participació de l'INS Pedraforca, el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Les propostes acordades seran presentades al Consell Educatiu de la ciutat. Confiam que siguin d'utilitat per tal de:

 1. Millorar la difusió i la qualitat de la informació sobre l'oferta educativa dins el municipi, mitjançant, entre d'altres, l'organització d'una jornada informativa.
 2. Implicar l'Ajuntament en la millora de l'ensenyament de l'anglès als cicles formatius.
 3. Garantir la constitució d'un grup de treball estable, que continuï la tasca endegada el curs 2018-19.

La Companyia Pedractors presenta l'Odissea

24/5/18

La Companyia Pedractors de l'INS Pedraforca presentà el dimarts 22 de maig la seva adaptació de l'Odissea d'Homer al Teatre Joventut. De nou, aconseguí un gran èxit de crítica.

Com recordareu, la preestrena de l'obra tingué lloc el passat 23 d'abril, durant els actes de la Diada de Sant Jordi.

L'enhorabona a n'Àngels Hernando i na Marta Vázquez, ànimes de la iniciativa, i a la resta de la companyia.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

I Trobada d'Instituts Oberts

24/5/18

El passat dimecres dia 16 de maig horabaixa tingué lloc la I Trobada d'Instituts Oberts de l'Hospitalet de Llobregat a l'Institut Rubió i Ors amb l'assistència d'alumnat d'aquest centre educatiu, de l'Institut Eduard Fontserè i de l'Institut Pedraforca. Durant la trobada hi tingueren lloc activitats esportives, amb la participació de tots els equips de futbol de l'INS Pedraforca, i un espectacle de ball.

La celebració d'aquests actes de coneixença, de convivència i de compartir experiències entre l'alumnat de diferents centres educatius és un dels principals objectius d'aquest programa, en el qual hi participa l'INS Pedraforca.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Sortida al temple Sikh

23/5/18

El dilluns 5 de març de 2018, l’alumnat de religió de batxillerat vam realitzar una sortida al temple sikh del barri de Collblanc. Anteriorment havíem buscat informació i havíem parlat sobre el sikhisme, la cultura que l’envolta i els costums dels sikhs.

Notícia completa

Show/Hide

Tot i que ens havíem preparat la sortida, la nostra arribada al temple estava plena de dubtes, interès i diverses curiositats. Ens van rebre tres joves amb turbant que ens van convidar a treure’ns les sabates i tapar-nos el cap en senyal de respecte. Ens van rebre amb molta amabilitat, respecte i simpatia.

Un cop dins ens van explicar detalladament la religió sikh i ens van presentar el seu llibre sagrat, el que ells tractaven com un gurú més, el “Gurú Granth Sahib”. Ens van parlar sobre les seves creences, per què no es tallaven els cabells, perquè vestien d’aquesta forma… Els companys i companyes van fer moltes preguntes, molt interessants.

Després d’entendre i veure com veneraven als seus gurús, ens van portar a tastar el menjar típic dels sikhs: Tenen dolços i altres aperitius tradicionals de l’Índia. L’experiència fou realment increïble: Veure de primera mà cultures tan diferents i gaudir-ne és una cosa que sense cap tipus de dubte recomanem a tothom.

Ranjod Singh i Jaspreet Singh

Podeu veure més imatges clicant aquí.

JPO postobligatòria

15/5/18

El dilluns 7 de maig es dugueren a terme les jornades de portes obertes de postobligatòria a l'INS Pedraforca amb gran assistència de públic.

JPO

15/5/18

El divendres dia 4 de maig es dugueren a terme les jornades de portes obertes diferenciades per a l'alumnat de batxillerat de l'Institut Pedraforca, que vol accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o a un Cicle Formatiu de Grau Superior dels que s'imparteixen al centre.

JPO postobligatòria

15/5/18

El dilluns 7 de maig es dugueren a terme les jornades de portes obertes de postobligatòria a l'INS Pedraforca amb gran assistència de públic.

Promoció de la Formació Dual

15/5/18

El dimarts 8 de maig s'esdevingué l'acte de promoció de la Formació Dual, que s'introduirà el curs 2018-2019 al CFGM de Perruqueria i Imatge Personal, amb presència de l'Alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat.

Comiat

15/5/18

El dimecres 9 de maig ens començàrem a acomiadar dels nostres alumnes de segon de batxillerat. Sempre els recordarem.

Proves accés

15/5/18

El dimecres 9 de maig es desenvoluparen a l'Institut Pedraforca les Proves d'Accés a Grau Mitjà.

1r premi

15/5/18

El divendres 11 de maig l'Institut Pedraforca guanyà els Fit Games.

En aquesta competició hi poden participar tots els centres educatius de l'Hospitalet de Llobregat.

Felicitats!

Presentació de la Dual per al CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar

15/5/18

El passat dimarts dia 8 de maig va tenir lloc la presentació de la Formació dual en el CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, dins la V Setmana de l'FP. Aquesta s'esdevingué amb un dinar organitzat per l’Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Aquest acte comptà amb la presència de Núria Marín, l'alcaldessa de la ciutat, en Jaume Graells, regidor d'Educació, i d’en Jordi Granel, en representació del Departament d'Ensenyament. Cal destacar també l’assistència del director del nostre centre, en Bernat Juan Mas, i d’Esther Barceló, per la seva important tasca organitzativa de la jornada.

Cal també destacar la important recerca que van realitzar les companyes Isabel García i Maite Vall-llebrera, per fer possible a l’acte la presència de dues representants de la Federació Catalana de Perruqueria i de 17 perruqueries de l'Hospitalet de Llobregat.

També cal esmentar Maite Vall-llebrera i Susana Sánchez, per dedicar unes breus explicacions i van aclarir dubtes per part dels assistents. Aquí teniu unes imatges de la jornada.

Departament d’Imatge Personal

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Masterclass d’esmaltat d’ungles

7/5/18

El passat divendres 4 de maig, l'alumnat de 2n de CFGM, Perruqueria i Cosmètica capil·lar, va rebre una masterclass d'esmaltat semipermanent a càrrec de la firma Thuya.

Va ser una mostra molt enriquidora, ja que el nostre alumnat va aprendre noves tècniques d'esmaltat per així crear nous dissenys.

Equip d’Imatge Personal

Podeu veure més imatges clicant aquí.

JPO Batxillerat i Cicles Formatius

7/5/18

Les dates de les jornades de portes obertes per a l'ensenyament postobligatori a l'Institut Pedraforca seran les següents:

 • JORNADA DE PORTES OBERTES DE BATXILLERAT
 • DILLUNS 7 DE MAIG A LES 17:00 HORES
 • Lloc: Biblioteca.
 • JORNADA DE PORTES OBERTES DE CICLES FORMATIUS
 • DILLUNS 7 DE MAIG A LES 17:30 HORES
 • Lloc: Saló d'Actes i dependències dels diferents cicles formatius.

Programa Erasmus +

7/5/18

El passat dimecres 23 d'abril es van incorporar la Carme, la Julexy, la Katty i la Maryuri, de 2n curs del cicle de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar, a Urbasba, el saló de bellesa i SPA on realitzaran les seves FCT amb el programa Erasmus+.

Podeu seguir les seves aventures al següent compte d'Instagram: @erasmuscardiff18

Bona estada!!!

Podeu ampliar la imatge clicant aquí.

Portades i punts de llibre

3/5/18

Podeu veure els dibuixos i els noms dels guanyadors i guanyadores de la portada de la revista, així com dels punts de llibre de Sant Jordi.

Premis "Punts de Llibre":

 • Jennifer Solano (1r d'ESO)
 • Edwin Vargas (2n d'ESO)
 • Mónica Bachmann (4t d'ESO)

Premis "Portada de la revista":

 • 1r Premi: Aditi Vyas (3r d'ESO)
 • 2n Premi: Ritin Ritin (3r d'ESO) i Thais Marsà (4t d'ESO)
 • 3r Premi: Hanna Azzaoui (2n d'ESO) i Yong Ying Xia (4t d'ESO)
Podeu ampliar aquestes imatges clicant aquí.

Joc de pistes artisticoliterari i recital de poesia de Joana Raspall

3/5/18

Part de l’alumnat de 2n d’ESO, en la festa de celebració de la diada de Sant Jordi d’enguany, ha recitat un recull de poemes de Joana Raspall, poeta catalana contemporània, i ha participat en el taller de joc de pistes, on han pogut dur a terme un seguit d’activitats artístiques relacionades amb la llegenda de Sant Jordi (dibuixar el drac, Sant Jordi i la princesa), amb la literatura (recitar poemes, crear versos, imaginar metàfores i comparacions literàries), fer teatre (fer d’actor/actriu que declara el seu amor a la seva estimada/al seu estimat), disfressar-se, etc.

Notícia completa

Show/Hide

La resta d’alumnat ha participat en altres tallers, i en el festival hi ha hagut actuacions musicals, literàries en català i castellà, de dansa, etc. S’han donat els premis al concurs literari, s’han fet els concursos culturals, s’han lliurat els premis al concurs de punts de llibre, s’ha lliurat la revista anual del centre, etc.

Ha estat una jornada ben bonica, plaent, divertida, distreta, enriquidora, artística. El tema entorn del qual s’ha estructurat el festival ha estat la pau.

Vet aquí dos poemes de Joana Raspall i algunes fotos del taller artisticoliterari. A gaudir-ne!

Maria Mercè Florenza Brillas

Professora de Llengua Catalana i Literatura

Coordinadora Lingüística (LIC) del centre

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Podries (Joana Raspall).docx.

Bon dia poesia! (Joana Raspall).docx

Sant Jordi

25/4/18

El 23 d'abril de 2018, com cada any, es publicà la revista de l'INS Pedraforca.

Durant tot el dia celebràrem la Diada de Sant Jordi, reconeixent el talent del nostre alumnat. Per fer-ho, lliuràrem els premis literaris i artístics.

També repartírem diplomes de reconeixement a la participació de l'alumnat centre en projectes de centre o de col·laboració amb l'Ajuntament de l'Hospitalet i la Universitat de Barcelona.

Podeu llegir la revista en línia clicant aquí.

Podeu descarregar-vos la revista en format PDF clicant aquí.

Totes les edicions es poden veure clicant aquí.

Certamen Oratoga

26/4/18

L'Institut Pedraforca participà en el Certamen Oratoga, que tingué lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Fou tot un èxit rotund. Hi participaren alumnes de l'Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

L'Institut Pedraforca hi contribuí presentant tres oradores.

A més, l'Institut Pedraforca cedí les seves instal·lacions per tal que s'hi portessin a terme totes les activitats preparatòries del certamen.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Excursió a les Fonts del Llobregat

25/4/18

El dia 9 d’abril, els tres grups de 3r d’ESO vam anar d’excursió a les fonts del Llobregat. En la sortida, organitzada pel Departament de Socials, vam visitar indrets que havíem estudiat en el crèdit de síntesi.

Notícia completa

Show/Hide

Vam sortir ben aviat, a les 7.30, i vam anar en autocar fins a Castellar de n’Hug, el poble on hi ha les deus del riu: Vam observar el riu en el seu curs alt, amb salts d’aigua i activitat d’erosió.

Havent esmorzat vam anar a visitar el museu del ciment. Ens vam dividir en dos grups i dues senyores ens van explicar com van aixecar i com funcionava la fàbrica de ciment. Ens vam haver de posar casc per visitar el conjunt d’edificis que formaven el museu.

Després de la visita vam tornar a pujar a l’autocar i vam anar fins al poble de Saldes, a les faldes de la muntanya Pedraforca, que dona el nom al nostre institut. A Saldes vam dinar els entrepans que havíem portat de casa, estava tot tancat, i vam poder contemplar les vistes sobre el Pedraforca. Després del viatge de retorn, vam arribar a l’Hospitalet a l’hora prevista.

Va ser un dia inoblidable.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Taller de teatre “Sentir, pensar i interpretar”

20/4/18

Aquesta primavera, l’alumnat del Pedraforca ha tingut la sort de poder participar en un taller de teatre.

Notícia completa

Show/Hide

La monitora que ha dinamitzat el taller de 2n d’ESO, l’Anna, també és actriu i cantant. L’aula ha estat a l’espai cultural i educatiu de CaixaFórum, un lloc fantàstic i preciós per poder aprendre i treballar de manera lúdica aspectes tan importants per a la comunicació oral com són l’expressivitat corporal i una bona vocalització i projecció de la veu.

L’alumnat de 2n d’ESO A i B hi han participat el dimarts 10 d’abril; els de 2n d’ESO C, el dimarts 17 d’abril; part de l’alumnat de 1r d’ESO, el dijous 12 d’abril amb la professora anomenada Lali, i el dijous 31de maig hi assistirà l’altra meitat de 1r d’ESO.

Us deixem algunes fotos de l’alumnat de 2n d’ESO que reflecteixen com la pràctica del gest i de l’expressió oral són habilitats molt importants en la comunicació teatral, tot gaudint d’una representació i d’un present ben interessant i nodridor. Oi que són boniques? Nosaltres en vam gaudir moltíssim, del taller!

Ah! I després hem pogut veure l’exposició sobre l’art de Walt Disney: dibuixos animats, mites, llegendes, faules, pel·lícules... Tot un món de fantasia i de ficció, nascut de la imaginació i creativitat: Ens ha encantat!!!! Us la recomanem!

Maria Mercè Florenza Brillas

Professora de Llengua catalana i literatura

Coordinadora Lingüística de l’institut Pedraforca

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Jornada informativa de Dual

16/4/18

El passat 9 d’abril va tenir lloc a l’institut Pedraforca, una jornada informativa per a empresaris del sector de la perruqueria. Va ser presentada per Bernat Juan Mas, director del centre, i conduïda per la coordinadora de la formació dual, Susanna Sánchez.

Van assistir-hi professionals del sector de la perruqueria de l’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona, alguns dels quals participen en la formació pràctica (FCT) amb alumnes del nostre centre.

Trobareu més informació al díptic adjunt.

Podeu veure la imatge ampliada clicant aquí.

GEP Activities with hairdressing students

16/4/18

As future hairdressers it is very important to understand how beauty works. Through human history, beauty canons have changed all around the world. With GEP activities like this one we learn about it in English and we are able to understand different types of people. Thanks to the English language we get to know them and this is the best way to get to know yourself!

Cheers!

Click here if you want to see more.

Sortida a Marvi

16/4/18

Els alumnes de 2n de Perruqueria van visitar, el passat 3 d’abril, les instal·lacions del centre de perruques i extensions Marvi de Barcelona. Van gaudir molt de la formació que se'ls va impartir relacionada amb els tipus i la confecció de perruques i extensions. Va ser una molt bona sortida formativa, on part de l’alumnat va poder practicar.

Imatge Personal

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Sortida al Museu d’Història de Catalunya

16/4/18

El dimarts 10 d'abril de 2018, els grups de 2n de batxillerat A i B hem assistit a l'activitat del Consell dels Savis del Museu d'Història de Catalunya. Durant dues hores hem conversat amb tres persones grans que ens han explicat el seu testimoniatge i vivències de la guerra civil i el franquisme. Després, hem visitat la sala del segle XX del museu.

Podeu veure la imatge ampliada clicant aquí.

Projecte Euroscola 2018

11/4/18

Podeu veure a continuació el vídeo de la participació de l'INS Pedraforca en el projecte "Euroscola 2018" i també el vídeo del making of.

Dietes terapèutiques (CAI)

10/4/18

El passat mes de febrer l’alumnat del CFGM de Cures auxiliars d'infermeria va realitzar una activitat d'identificació de dietes terapèutiques hospitalàries a la cuina-laboratori de l'institut.

Va ser una activitat molt profitosa i engrescadora per als alumnes ja que van aprendre quins aliments estan aconsellats i desaconsellats per a cada tipus de dieta recomanada segons la patologia de cada pacient. A partir d'ara sabran identificar de quina dieta es tracta i detectar possibles errades.

Les professores del crèdit 4 de CAI volem agrair la col•laboració i bona actitud de l’alumnat participant que va portar els menús cuinats de casa. Estava tot boníssim! Bon profit!

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Cròniques esportives

10/4/18

Podeu descarregar a continuació darreres cròniques esportives.

CRÓNICA VOLEY.pdf

GOLAZOS DEL PEDRAFORCA (FÚTBOL).pdf

Sortida a IDIBAPS

21/3/18

El passat dimecres 28 de febrer, l’alumnat de 2n de Laboratori Clínic i Biomèdic va fer una visita al centre d’investigació IDIBAPS.

Podeu llegir la crònica de la visita clicant aquí.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Art en Femení 2018

21/3/18

Enguany, l’alumnat de 4t d´ESO de Visual i Plàstica ha realitzat una obra per a l´exposició col·lectiva "Art en Femeni 2018", que es fa a la Sala Barrades de l´Hospitalet de Llobregat fins el 8 d´abril.

 • Titol: "L´eixugaparabrises. En record de les dones inventores"
 • Tècnica: Collage sobre plàstic
 • Mesures: 100 x 70 cm

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Proves d'accés

20/3/18

En aquest enllaç podeu consultar la informació.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/gm-fp/.

Jornada Portes Obertes per a l'ESO

20/3/18

L'horabaixa i vespre del passat dimecres dia 14 de març es dugué a terme la Jornada de Portes Obertes per a l'ESO de l'Institut Pedraforca, amb una assistència notablement superior a les més optimistes previsions, doblant l'assistència d'edicions anteriors.

La biblioteca s'omplí i el recorregut s'allargà per sobre l'horari previst debut a la munió de gent que estibà passadissos, aules i menjador.

Estada de l’alumnat del Cardiff and Vale College

12/3/18

Les alumnes Svetlana, Cameron i Lidia, del Cardiff and Vale College, amb dues de les seves professores, la Kim i la Laura, han estat durant dues setmanes fent una estada en la modalitat d’estudis del programa Erasmus+, al CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar del nostre institut.

Notícia completa

Show/Hide

Van arribar el dilluns 12 de febrer. Es va fer la recepció a l’alumnat de Gal·les, acollit pel director del nostre centre, en Bernat Juan, així com per la coordinadora del programa Eramus+, n’Anabel Valero, i la resta de professores de CFGM de Perruqueria, juntament amb l’alumnat de primer i segon del cicle de Perruqueria i cosmètica capil·lar.

Aquestes dues setmanes han estat molt enriquidores, tant per a l’alumnat com per al professorat del cicle de Perruqueria. S’han compartit coneixements i experiències, i també s’ha fet un important reforç de la llengua anglesa. El dilluns dia 19 de febrer es va realitzar una sortida conjunta per realitzar un taller de barberia.

En breu les nostres alumnes del cicle de perruqueria realitzaran una estada en la modalitat de pràctiques (FCT) a Cardiff, fruit de la col·laboració del nostre centre amb el Cardiff and Vale College.

Aquí us deixem un enllaç de Twitter on trobareu més informació referent al programa Erasmus+: @Pedraerasmus

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Dia Internacional de les Dones

8 de març de 2018

Podeu veure la imatge ampliada clicant aquí.

També podreu veure fotografies de l'exposició al vestíbul del nostre centre "Fes sentir la teva veu".

Podeu descarregar el document PDF Fes sentir la teva veu.pdf

Vaga

6/3/18

El dia 8 de març de 2018 hi ha convocada una vaga general, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.

Per aquest motiu, us informem que, tot i que el centre estarà obert seguint els serveis mínims decretats, pot haver-hi alteracions significatives en les activitats lectives previstes en funció del seguiment de la vaga.

I Sessió Formativa per a Famílies

6/3/18

El passat dijous dia 1 de març s'esdevingué a la biblioteca del centre la I Sessió Formativa per a Famílies, amb el suport de l'AMPA.

En aquesta ocasió es convocà només a les famílies de primer d'ESO, per tal de tractar de l'educació dels fills i filles en el món d'internet. Es varen tractar els diferents perills amb els quals es poden haver d'enfrontar els menors a la xarxa. A més, es varen oferir consells per tal que les famílies puguin abordar aquests temes i sàpiguen resoldre'ls mitjançant el diàleg i l'establiment d'unes pautes de conducta clares.

Presentació de llibre

1/3/18

El passat dimecres dia 21 de febrer al Tecla Sala, va tenir lloc la presentació del llibre "Formació Professional. Bones pràctiques a l'Hospitalet de Llobregat", que coordinaren n'Enric Roldán Bermejo i en Pep Vallecillos Melgarejo.

Aquest volum conté tres articles redactats per membres de la comunitat educativa de l'INS Pedraforca.

L'article que tanca el llibre fou redactat per una alumna del CFGS d'Automoció, una especialitat tradicionalment masculina en què la igualtat de gènere també s'obre camí.

Educateca

1/3/18

Ahir a Ca n'Arús seguí l'Educateca. Professorat de l'institut Pedraforca presentà a les persones assistents els cicles de les branques d'Automoció i d'Imatge Personal que oferim al centre:

 • CFGM Perruqueria
 • CFGM Electromecànica de Vehicles
 • CFGS Automoció

Gràcies a les persones assistents.

Jornada InterAmpas

1/3/18

Dilluns dia 26 de febrer se celebrà la primera jornada InterAmpas a l'Institut Pedraforca.

Si no hi vares poder assistir, t'esperem a la Jornada de Portes Obertes per a l'ESO, que tindrà lloc el dimecres dia 14 de març a partir de les 17:45 de la tarda.

Sortida de Ciències Socials a l’Observatori Fabra

26/2/18

El dimarts 20 de febrer d’enguany, l’alumnat de 1r d'ESO ha anat a visitar l'Observatori Fabra, situat a la falda del Tibidabo.

Hem anat a Vallvidrera i, des d'allà, hem fet la passejada panoràmica per Collserola que ens porta a aquest observatori astronòmic, sismològic i meteorològic; un dels més importants d'Europa. L’alumnat de primer d'ESO ha participat en les visites i ha gaudit de les millors vistes panoràmiques del pla de Barcelona.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Sortida al Centre de Recerca Genòmica (CRG)

22/2/18

El passat dimecres 7 de febrer, el grup de primer del CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic vam anar al Centre de Recerca Genètica, que es troba al costat de l’Hospital del Mar. És un dels majors centres d’investigació biomèdica d’Europa amb gent de tot el món treballant. El seu objectiu és millorar la salut estudiant la base genòmica de les malalties.

Podeu llegir la crònica de la sortida clicant aquí.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Crònica de partits

22/2/18

Podeu llegir en aquest document la crònica de 2 partits del Pedraforca.

CRÓNICA PARTIDO 170218.pdf.

Resultats esportius

22/2/18

Podeu descarregar documents on consten les classificacions dels nostres equips.

Educateca i INS Pedraforca

22/2/18

Ahir a Ca n'Arús començà l'Educateca. Dues professores de l'institut Pedraforca presentaren els cicles de la branca sanitària que oferim al centre a les persones assistents:

 • CFGM Cures Auxiliars d'infermeria
 • CFGM Farmàcia i Parafarmàcia
 • CFGS Dietètica
 • CFGS Laboratori Clínic i Biomèdic
 • CFGS Documentació i Administració Sanitàries

La setmana vinent presentarem la resta de l'oferta de cicles formatius de l'Institut Pedraforca. T'hi esperem.

080 Barcelona Fashion

20/2/18

Els alumnes del CFGM de Perruqueria i cosmètica capil·lar hem visitat la 080 Barcelona Fashion de gener de 2018, per tal de gaudir de l’esdeveniment i d’observar alguns conceptes que hem estudiat a classe, dintre del mòduls teòrics.

Notícia completa

Show/Hide

MP9-Imatge corporal i hàbits saludables

Hem pogut veure en primera fila el concepte de bellesa actual a passarel·la. Hem constatat que no és el mateix per a noies i nois. Els nois donaven en general una sensació saludable i atlètica sense exageracions, amb pentinats diferents mostrant un respecte per la individualitat de cada persona.

No és així amb les noies; la sensació general era que ser massa primes, i fins i tot anaven pentinades igual, com si la individualitat i la salut d’aquestes persones no importés.

MP10-Màrqueting i venda en imatge personal

Ens hem adonat que les lleis del màrqueting sén les mateixes per a tots.

 • Un logo ben fet ha de ser senzill i fàcil de reconèixer. A més, no es pot anar canviant perquè ha de quedar a la memòria del nostre target (públic diana).
 • Ha d’haver-hi coherència en estil, colors, tipus de lletra emprada, etc., entre les diferents publicacions en paper o a la web. Si no, dona una sensació de desordre i improvisació.
 • La coherència continua essent important en una desfilada: La roba té un estil determinat, i l'acompanyament de música, llum, pentinats, complements... ha d’anar en el mateix estil. No ho hem d’oblidar quan ajudem una persona a arreglar-se per un esdeveniment a la seva vida, com pot ser una boda o un esdeveniment professional important.
 • Mai hem de perdre el DINAMISME. Si el perdem, resultarem avorrits i haurem begut oli.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Masterclass de dibuix

19/2/18

A la tornada de les vacances de Nadal, amb les piles carregades: Som-hi! Ens vam estrenar amb una masterclass a càrrec de l’artista Erik Schwitz, llicenciat en Belles Arts i escultor. Va ser el nostre convidat.

Notícia completa

Show/Hide

Aquesta classe fou molt interessant. Vam aprendre com fer un esbós, d’una manera molt senzilla i entenedora. Ens pot servir per a quan tinguem un client davant, i així poder fer una ràpida adequació de la seva demanda amb quatre ratlles. Tal com ens va dir l’Erik: menys és més. Va ser molt interessant conèixer com podem fer un esbós i situar els ulls, el nas, la boca, el naixement del cabell. La mida d’una persona es mesura amb caps, tret destacable i curiós.

Va ser una classe que ens servirà en un futur per poder mostrar al client o clienta com pot quedar el treball que li realitzarem. Potser no sempre tindrem una revista o una connexió a Internet, per mostrar-ho.

Així doncs, ens quedem amb unes paraules referents que ens guardem a la motxilla d’aprenentatge.

 • La importància de l’observació: Què és el que hi ha?
 • Comprensió: Entendre el volum i la forma
 • La simplicitat i l’eficàcia: Menys és més
 • Referències: Les ajudes han de ser benvingudes; no podem saber-ho tot!

Per tant, donem les gràcies a l’Erik per transmetre’ns el seu coneixement d’una manera tan entenedora.

Alumnat de CFGM de Perruqueria i Cosmètica capil·lar

Podeu veure imatges clicant aquí.

Sortida al Parc Científic

12/2/18

El passat desembre els estudiants del segon curs del grau de tècnic de laboratori clínic van visitar les instal·lacions del Parc Científic de Barcelona (PCB). El PCB és una parc de recerca que pertany a la Universitat de Barcelona on s’allotgen diferents centres de recerca i fins a 50 empreses de l’àmbit de la biomedicina i la biotecnologia.

Podeu llegir la crònica de la sortida clicant aquí.

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Sortida de Geografia

9/2/18

El dimecres 7 de febrer, l’alumnat de 2n de batxillerat del centre han anat al delta del Llobregat. Hem visitat el Centre d'Informació i Gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat a la Masia de Can Comas, on hem après els valors i algunes tècniques de l'agricultura tradicional.

Durant tot el matí hem gaudit dels paisatges agraris envoltats pels canals, regadores i filloles del sistema de reg del canal de la dreta del Llobregat. També hem estudiat la història dels paisatges a través de la presentació i lectura il•lustrativa de textos de Jaume Codina, duta a terme pels alumnes de Geografia.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Vídeo de la Pau

8/2/18

En el marc de la Diada de la Pau, alumnes del nostre centre han interpretat la peça "No dudaría" - Antonio Flores.

Felicitats a tothom!!

.

Dia de la pau i la no-violència

8/2/18

El dia 30 de gener, amb motiu del Dia de la pau i la no-violència, es va exposar al vestíbul de l´institut una reproducció del Guernica de Picasso, realitzada pels alumnes de 4t d´ESO de l´assignatura optativa de Visual i Plàstica. La reproducció mesura 98 x 200 cm, està pintada amb tèmpera i enganxada sobre un suport de fusta. La frase que vam triar per acompanyar el Guernica va ser: "No n´hi ha prou amb parlar de la pau, s´hi ha de creure i treballar per aconseguir-la!" (Eleanor Roosevelt).

També es va intentar muntar un trencaclosques de 3.000 peces del Guernica i tothom que va voler va posar el seu granet de sorra. El lema va ser: "Una peça per la pau: Entre tots i totes podrem!".

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Formació delegats i delegades

8/2/18

El dia 26 de gener, els delegats i les delegades de 1r, 2n i 3r de l’ESO van assistir a la "Jornada de formació de delegats i delegades" al centre cultural de Santa Eulàlia.

Podeu llegir la crònica d'una alumna clicant aquí.

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Cosmobeauty

8/2/18

Enguany, els dies 20, 21 i 22 de gener de 2018 ha tingut lloc un important esdeveniment a la nostra ciutat. La fira Cosmobeauty Barcelona neix de la fusió de dues fires de referència en el món de la imatge personal, Cosmobelleza i STS. Beauty Barcelona ha tingut lloc a l’espai Fira Barcelona a Gran Via.

L’alumnat de primer i segon del CFGM de Perruqueria i Cosmètica capil·lar, acompanyats per professores d’imatge personal, van assistir a l’esmentada fira. Van poder veure un munt de novetats dins del sector de la imatge personal, decoració d’ungles, novetats en perruqueria: colors, diferents estils de tallada, recollits i cosmètics que cada cop tenen més cura del medi ambient.

Us deixem unes imatges de la jornada, així com un recull de les novetats en el món de la imatge personal.

Equip Imatge Personal

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Cicerone i Mostra d'entitats

2/2/18

El divendres 2 de febrer l'alumnat Cicerone ha participat en el recorregut "Mostra d'entitats" del barri de Florida.

Han visitat l'espai Ana Díaz Rico, l'Oficina Jove d'Emancipació, Torre Barrina i l'Esplai Florida.

D'aquí 10 dies hauran de fer de "cicerone" i mostrar aquestes entitats a companys/es de 1ESO.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Sortida a l'Hospital del mar

1/2/18

El dia 14 de desembre el grup de primer de Laboratori vam anar a la zona d’esterilització de l’Hospital del Mar.

Notícia completa

Show/Hide

Una vegada vam ser allà, el primer que vam haver de fer va ser posar-nos una bata, una còfia i uns peücs estèrils per no contaminar res de la sala. Tot seguit vam començar la visita i el primer que ens van ensenyar va ser per on arribaven les coses de quiròfan: Baixen en una mena de petit ascensor i, una vegada arriben a la zona d’esterilització, si els estris tenen sang, es renten manualment i ja es col•loquen en safates per ficar-les en el primer autoclau.

Després vam passar a la segona zona: Aquí es recullen els estris que havíem posat a l’autoclau; això ho fan per evitar contaminació. En aquesta zona s’empaqueten els estris al buit o només embolicats, també es col•loquen en capses especialitzades per aguantar altes temperatures; i tot això per tornar-los a ficar en un altre autoclau.

Durant aquesta part de la xarrada ens van explicar que cada dia revisen els autoclaus per comprovar que funcionen correctament. Concretament, fan dues proves diferents: una prova es basa a introduir una targeta que, si es completa l’esterilització, vira de color; però aquesta targeta es troba entre una pila de targetes i embolicada per fer més difícil el canvi de color, i per tant, estar més segurs de l’efectivitat de l’autoclau. També ens van explicar que tenien un autoclau que esterilitzava utilitzant productes químics, però que l’utilitzaven molt poc perquè era molt contaminant i perillós, si no eliminaven correctament les restes.

Després d’observar aquesta zona, vam anar a la tercera i última part de la zona d’esterilització, que és on s’emmagatzemen els estris ja nets i esterilitzats, ordenats i llestos per tornar a ser utilitzats.

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Dia de la Pau

24/1/18

El proper dia 30 de gener celebrarem el Dia de la Pau al nostre institut. Podeu veure un vídeo de presentació d'aquesta jornada.

Jornada tècnica de barberia

9/1/18

El passat 13 de novembre de 2017 va tenir lloc, al nostre centre, l’institut Pedraforca, una jornada tècnica de barberia, gràcies a professorat, alumnat i col•laboradors. Aquesta jornada anava destinada al nostre alumnat de CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil•lar, en especial als cursos de primer i segon; per a ells va ser una jornada molt enriquidora.

Notícia completa

Show/Hide

El tècnic convidat, Antoni Acacio, professional del món de la perruqueria i especialitzat en barberia, regenta un saló de barberia on segueix la trajectòria familiar de barbers des de 1947 fins als moments actuals.

La jornada tècnica de barberia va ser molt variada. En detallem seguidament els treballs realitzats.

 • Al nostre primer model, en Pedro, li va arreglar la barba i perfilar amb la navalla, per aconseguir una barbeta més artística, seguit d’una tallada degradada, molt actual.
 • Per una altra banda, el següent model va ser en Xavi, a qui va arranjar la barba. El tècnic en va tallar els laterals per estilitzar-la; la zona del bigoti també la va arranjar per deixar visibles els llavis: Aspecte important per a tots aquells que dueu bigotis!
 • Per finalitzar la jornada, el darrer model va ser el nostre honorable director, en Bernat. En aquest cas es van realitzar dos treballs. Primerament, es van tallar els cabells i, seguidament, l’afaitat amb navalla, on cal destacar que prèviament a l’afaitat, es va fer una bona remullada de sabó, aspecte important per a la realització d’un bon afaitat, adequat al nostre estimat model.

Realment van quedar tots molt guapos, cadascun amb l’estil que els caracteritza.

Va ser una jornada que va anar molt bé per a tot l’alumnat i professorat. És molt important per als nostres alumnes que vegin treballar a altres professional: És una experiència molt profitosa.

L’Antoni, a banda de fer la mostra de barberia on anava explicant pas a pas el que estava duent a terme, així com algunes anècdotes, amb les quals vam riure molt, va destacar-ne aspectes del passat de la barberia i els canvis fins els nostres temps.

Volem donar les gràcies, en especial al nostre director Bernat, així com al Pedro, professor d’Automoció, i al Xavi, professor de CAI. Agraïm la confiança dipositada en nosaltres, i d’aquesta manera poder fer efectiva una mostra tan diversa per als nostres alumnes de primer i segon de CFGM Perruqueria i Cosmètica Capil•lar. També donem les gràcies a l’Antoni per haver vingut a oferir-nos una jornada tècnica magistral: Sense tu no hagués estat possible.

Cal destacar que ha estat una jornada molt enriquidora per als nostres alumnes de primer i segon de Perruqueria. Els ajuda a reforçar el mòdul professional 6 de Perruqueria i Barberia Masculina. Moltes gràcies a tots per fer possible una jornada fantàstica!

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

La Marató

7/1/18

Ja és habitual que el nostre institut se sumi a la campanya de divulgació de La Marató de TV3.

El passat divendres 15 de desembre es van fer a l’institut les conferències educatives sobre el tema d’enguany: les malalties infeccioses. Un dels objectius finals és el de sensibilitzar als nostres alumnes sobre aquestes malalties. Apropant-los a la realitat mèdica i personal dels propis malalts.

Els alumnes destinataris d’aquesta activitat valoren positivament que es dugui a terme.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Experiència Erasmus

22/12/17

Avui ha retornat a l'INS Pedraforca la nostra exalumna Weijing Ye per presentar la seva experiència Erasmus als alumnes de segon de batxillerat.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Postals premiades

19/12/17

El passat divendres dia 15 de desembre el jurat del concurs de postal nadalenques, després de llargues i intenses deliberacions acordà els següents premis per unanimitat:

 • Camila Montes, guanyadora en la categoria de 1r d'ESO.
 • Mariam Roukdi, guanyadora en la categoria de 2n d'ESO.
 • Aditi Vyas, guanyadora en la categoria de 3r d'ESO.
 • Thais Marsá, guanyadora en la categoria de 4t d'ESO.
 • Laura Barea, guanyadora en la categoria d'ensenyaments postobligatoris.

Així mateix, el jurat acordà per unanimitat, després d'unes noves llargues i intenses deliberacions, que el premi a la millor postal nadalenca 2017 correspon a Thais Marsá de 4t d'ESO.

Felicitem també a tothom que hi ha participat! Podeu veure les fotografies ampliades clicant aquí.

Jornada per a la convivència

19/12/17

L'AMPA del centre va organitzar una "Jornada per a la convivència" ahir dilluns vespre. S'explicà el funcionament de l 'AMPA. A més, es degustaren plats típics dels diferents llocs d'origen de moltes de les famílies que en formen part. Fou un èxit. Us oferim algunes imatges de la trobada.

Podeu veure una recopilació de fotografies en format vídeo clicant aquí.

Xerrada La Marató

19/12/17

L'INS Pedraforca va participar durant tot el divendres dia 15 de desembre en la Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties infeccioses. Tot l'alumnat de cicles formatius va assistir a les xerrades que, sobre aquest tema, es varen organitzar.

Preselecció alumnat Erasmus+ 2018 Grau Superior

12/12/17

Preselecció alumnat Erasmus+ 2018 Grau Superior

Erasmus seleccio 18 GS.docx

Projecte Cicerone premiat

5/12/17

L'Institut Pedraforca està d'enhorabona.

El projecte Cicerone, en el qual ha participat des de fa anys, va aconseguir el "Premi ApS Ciutat d'Hospitalet" el passat divendres 1 de desembre al X Encuentro Estatal d'ApS.

No és NO

4/12/17

El dissabte 25 de novembre va ser el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Per tal de sensibilitzar l’alumnat i el professorat del centre, el divendres 24 de novembre durant l’estona de l’esbarjo s’ha projectat un curtmetratge i un vídeo al vestíbul.

El curtmetratge és una obra francesa en què es mostra el dia d’una dona viscut per un home. El segon vídeo que es va projectar consistia en una recopilació d’obres fetes pels nostres alumnes durant les classes d’Educació Visual i Plàstica per reflexionar sobre les diferències de gènere.

Podeu descarregar també el document: Cartell NO_es_NO.pdf.

Lliga interna de futbol

4/12/17

El dilluns 20 de novembre, durant l’estona de l’esbarjo, es van lliurar els premis als equips guanyadors del torneig intern de futbol. Els equips guanyadors són 2n d’ESO B i 4t d’ESO B.

Hi han participat, a l’acte de lliurament de premis, el cap d’estudis i professor Victor García, el professor d’Educació Física Javier Moracho i el professor Simone Botteri.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Jornada tècnica de barberia

4/12/17

El dilluns 13 de novembre vam tenir una jornada tècnica de barberia per als nostres alumnes de CFGM de Perruqueria i Cosmètica capil·lar, a càrrec del barber Celoní Toni, que regenta una barberia i segueix la trajectòria familiar de barbers des de 1947 fins als moments actuals.

Ha estat una jornada molt enriquidora per als nostres alumnes de primer i segon de Perruqueria; els ha ajudat a reforçar el mòdul professional 6 de Perruqueria i Barberia masculina.

Gràcies a la col·laboració de tres models, en Toni va poder mostrar tres estils molt diferents, com són els arranjaments de barba, els tallats degradats, entre d’altres, així com un afaitat amb navalla realitzat al director del nostre centre.

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Comissió de delegats i delegades

4/12/17

El dimecres 15 de novembre s’ha celebrat la segona trobada de delegats i delegades de centre. En aquesta reunió, ens hem reunit tots els delegats del Pedraforca d’ESO i BATX coordinats per Simone Botteri, i els de cicles formatius coordinats per la cap d’estudis, i professora, Esther Barceló.

A la trobada, hi va assistir també el director, i professor, Bernat Juan. El fotògraf oficial, el senyor Germán Casado, ens ha fet una foto de grup i després hem anat a la biblioteca per fer un piscolabis ofert per l’AMPA.

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Taller ‘Reaccions químiques’

4/12/17

El dijous 28 de setembre, l’alumnat de 1r de batxillerat que imparteix la matèria de Química va visitar el Museu de la Ciència al CosmoCaixa de Barcelona, on van realitzar un taller dedicat a les ‘Reaccions químiques’.

El grup va estar format per 20 alumnes, que van poder participar en la realització de diferents experiments amb reaccions entre un àcid i una base, processos d’oxidació-reducció, etc., moltes de les quals presents en el dia a dia del nostre alumnat. En aquest taller, a través de l’observació i l’experimentació, l’alumnat va poder deduir les respostes relacionades amb diferents substàncies químiques i les seves reaccions.

Podeu llegir escrits d'alumnat clicant aquí.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Taller ‘Viu l'electricitat’

4/12/17

El dimarts 17 d’octubre l’alumnat de 4t d’ESO que imparteix la matèria de Física i Química va visitar el museu de ciències Cosmocaixa de Barcelona on van realitzar un taller anomenat ‘Viu l’electricitat’. El grup va estar format per 26 alumnes, els quals van poder descobrir experimentalment com es genera, comporta i transmet l’electricitat.

Els nostres alumnes van poder experimentar amb un generador de 80.000 volts i també conèixer que són les càrregues elèctriques visualitzant alguns dels seues efectes més sorprenents.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Entrevistes selecció candidats Erasmus+ Automoció i Dietètica

25/11/17

El proper dia 4 de desembre realitzarem les entrevistes per al procés de selecció.

Al document adjunt trobareu l'ordre de les entrevistes.

Entrevistes Erasmus 2018.docx

II Jornada de difusió del programa ERASMUS +

25/11/17

Pariticimem en la II Jornada de difusió del programa ERASMUS + al Institut Esteve Tarrades, vine!

Pots obtenir més informació al document adjunt

Cartell.pdf

Video Erasmus 2.0

24/11/17

Podeu veure un vídeo d'una estudiant de l'Erasmus+ que ha anat a Cardiff clicant aquí.

Exposició Andy Warhol

23/11/17

El divendres 10 de novembre vàrem fer una sortida amb l’alumnat de 4t d´ESO de Visual i Plàstica al Caixa Fòrum. Vam anar a visitar l´exposició d´Andy Warhol, l´artista més representatiu de l’art pop nord-americà.

Podeu llegir textos escrits pel nostre alumnat clicant aquí.

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Gran Recapte d'Aliments

20/11/17

Durant tota la setmana vinent, l'INS Pedraforca contribuirà al Gran Recapte d'Aliments, que organitza el Banc dels Aliments:

 • Es recullen aliments al centre. Es recolliran al vestíbul del centre, durant tots els esbarjos (10:00-10:30, 11:00-11:30 i 18:00-18:30), de la setmana del 27 de novembre a l'1 de desembre.
 • Alumnes del centre traslladaran tot el que es reculli al Banc dels Aliments el divendres dia 30 de novembre.
 • Alumnes i professores del centre recolliran aliments a un centre comercial de les rodalies el divendres dia 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre.

Podeu ampliar la fotografia clicant aquí.

Comissió de delegats i delegades

20/11/17

El dimecres 15 de novembre s’ha celebrat la segona trobada de delegats i delegades de centre. En aquesta reunió, ens hem reunit tots els delegats del Pedraforca d’ESO i BATX coordinats per Simone Botteri, i els de cicles formatius coordinats per la cap d’estudis, i professora, Esther Barceló.

A la trobada, hi va assistir també el director, i professor, Bernat Juan. El fotògraf oficial, el senyor Germán Casado, ens ha fet una foto de grup i després hem anat a la biblioteca per fer un piscolabis ofert per l’AMPA.

Podeu ampliar la fotografia clicant aquí.

Ferreteria Asensi

20/11/17

L'Institut Pedraforca se suma al reconeixement que rebé la Ferreteria Asensi, per part de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, aquest passat dissabte dia 18 de novembre, després de més de quaranta anys de «servei i dedicació» a la ciutat.

Agraïm a en Juan Asensi, i a la seva família, la seva feina en favor de l'institut tots, i cadascun, d'aquests anys.

Convocatòria Erasmus+ Grau Superior curs 2017-2018

16/11/17

Vols anar a fer la FCT a una empresa d'un altre país? Fes una ullada als documents adjunts, tens de termini per presentar-te fins al dia 22 de novembre. Anima't!

Convocatòria 17-18 GS-1.docx

Erasmus_sol.licitud.docx

Procés de licitació del contracte de manteniment 2018

16/11/17

Presentació de sol·licituds: fins al 24 de novembre de 2017 dins l'horari de secretaria.

Podeu descarregar els documents associats: Informació adjudicació manteniment 2018.pdf

Procés de licitació del contracte de la cantina 2018

16/11/17

Presentació de sol·licituds: fins al 24 de novembre de 2017 dins l'horari de secretaria.

Podeu descarregar els documents associats: Informació adjudicació cantina 2018.pdf

Mesura'ns la salut

14/11/17

L'INS Pedraforca ha vist reconeguda la seva feina dins el projecte "Mesura'ns la salut" per part de la Fundació BCN Formació Professional.

És un reconeixement que ens anima a continuar-lo i ampliar-lo aquest curs 2017-2018.

Notícies sobre la Setmana de la Solidaritat

9/11/17

Entre el 23 i el 30 d'octubre, s'ha organitzat la Setmana de la Solidaritat a la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat. L'Institut Pedraforca hi ha contribuït notòriament:

 • El dimecres 25 d'octubre, un nombrós grup d'alumnes del centre assistí a la representació de "El Metge d'Aleph" d'Ignasi Garcia Barba a l'Auditori de La Torrassa. Fou el centre més àmpliament representat de tota la localitat. Els nostres alumnes foren els més participatius en el col·loqui posterior, que comptà amb la presència de l'autor de l'obra.
 • El dilluns 30 d'octubre, un grup d'alumnes del centre acudí al Teatre Barradas visità l'exposició de dibuixos i textos fets per alumnes de l'Hospitalet, amb motiu d'aquesta setmana.
 • El dilluns 30 d'octubre, aquest grup d'alumnes presencià l'acte de cloenda, que s'esdevingué a l'Acollidora i on s'inclogué una càpsula d'"El Metge d'Aleph" d'Ignasi Garcia Barba.
 • Properament, obrirem una exposició amb els textos i dibuixos elaborats per l'alumnat de l'Institut Pedraforca amb motiu de la Setmana de la Solidaritat. Us en mantindrem informats.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

VAGA DEL 8 DE NOVEMBRE

7/11/17

Benvolgudes famílies,

Davant la convocatòria de vaga general de demà dimecres 8 de novembre, us comuniquem que l’Institut romandrà obert en el seu horari habitual de 8:00 del matí a 21:30 del vespre.

S'oferiran les activitats lectives amb la màxima normalitat possible. Això sí, us informem que algunes activitats lectives es veuran afectades perquè alguns professors del centre exerciran el seu dret a vaga durant la jornada de demà.

Cordialment,

Bernat Juan Mas

Director INS Pedraforca

Curs anglès Erasmus+

31/10/17

Adjuntem el llistat dels estudiants seleccionats per fer el curs preparatori del programa Erasmus+. Recordeu que comença el dimecres dia 8 de novembre.

Curs Erasmus (1).docx

Sortida al Museu de la música

30/10/17

El passat dimecres, 25 d’octubre, l’alumnat de 2n d’ESO A vàrem visitar el Museu de la Música de Barcelona.

Podeu veure el text complert clicant aquí.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Comissió de delegats i delegades

27/10/17

El dimecres 25 d’octubre hi va haver la primera reunió de delegats i delegades, sotsdelegats i sotsdelegades de l’ESO i batxillerat, coordinats pel professor Simone Botteri.

El director ens va donar la benvinguda i vam començar a treballar. El coordinador va lliurar les carpetes de delegats de classe i va explicar les funcions de la comissió. La reunió es va desenvolupar en un clima de cordialitat i amistat.

La propera reunió, en què participaran també els delegats i delegades de cicles formatius, es farà el dia 8 de novembre.

Sortida a Cosmetòrium

26/10/17

El dies 3 i 4 d’octubre va tenir lloc la fira Cosmetòrium al Palau Firal de Montjuïc de Barcelona. El dimecres 4, l’alumnat de CFGM de Perruqueria i Cosmètica Capil·lar hi va assistir

Podeu veure el text complert clicant aquí.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Horari entrevistes Erasmus+ cicles de Perruqueria i CAI

18/10/17

Entrevistes Erasmus CAI GM 2018.docx

Entrevistes Erasmus GM Perruqueria 2018.docx

Activitats de suport a l'activitat docent

17/10/17

Es pot trobar en els següents enllaços les activitats de suport a l'activitat docent aprovades en Consell Escolar del dia 4 d'octubre de 2017.

Activitats ESO i Batxillerat

Activitats Cicles formatius

Concreció sortides ESO-Batx (1r T)

Estada Erasmus+ Dietètica

11/10/17

El passat 18 se setembre l'alumna del Cicle de Grau Superior de Dietètica Diana Aiza, va començar les seves pràctiques formatives dins del programa Erasmus+ a Allied bakeries, en Cardiff (Regne Unit).

Si voleu voleu seguir les seves aventures podeu fer-li una ullada al seu Instagram: http://instagram.com/aroundtheuk_

Bona estada Diana!

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Convocatòria Erasmus+ Grau Mitjà (2017-18)

10/10/17

Estudies Auxiliar d’Infermeria o Perruqueria i vols realitzar les pràctiques a un país europeu?

Consulta els documents adjunts i parla amb el teu tutor/a per participar en el procés de selecció del programa Erasmus Plus.

Erasmus_sol.licitud.docx

InfoErasmus 17-18.docx

3/10/17

Avui 3 d'octubre l'INS Pedraforca tanca les seves portes en no poder oferir els seus serveis a causa de la mobilització ciutadana.

Ens veiem demà.

Disculpeu les molèsties.

Taller ofert per l'AMPA

27/09/17

L'AMPA del nostre centre ofereix enguany un "Taller de Llengua i socialització de famílies en l'entorn educatiu".

Podeu descarregar el calendari amb les sessions clicant aquí

Taller per a famílies

27/09/17

L'AMPA participa en un "Taller d’educació positiva i hàbits saludables", que s'ofereix aquest curs.

Podeu descarregar el calendari amb les sessions clicant aquí

Primer dia de curs 2017-18

06/09/17

Degut a les obres que s'estan portant a terme a l'Institut, l'inici de curs 2017-2018 tindrà lloc el proper dijous dia 14 de setembre.

Per saber l'horari del primer dia de classe a l'ESO, Batxillerat i Cicles formatius, podeu descarregar el document PRESENTACIO 1r DIA DE CURS 2017-18.pdf

Disculpeu les molèsties

Bernat Juan Mas

Director INS Pedraforca

PREINSCRIPCIÓ SETEMBRE 2017: CICLES DE GRAU MITJÀ i CURS DE PREPARACIÓ PER A L’ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

Queden places del cicle formatiu de grau mitjà d'Electromecànica de vehicles.

Queden places del cicle formatiu de grau mitjà de Perruqueria i cosmètica capil·lar.

Queden places del cicle formatiu de grau superior d'automoció.

Queden places del Curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior.

Dates de preinscripció: 6 i 7 de setembre (presencial en el centre).

Documentació a portar:

 • Resguard de la preinscripció feta al maig.
 • Original i fotocòpia del DNI o NIE de l’alumne/a.
 • Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual)
 • Per accedir a un cicle de grau mitjà:
  • Certificat de qualificació global de l’ESO/Prova d’accés o curs d’accés cicle de Grau mitjà alegat per accedir-hi o certificat d'estar matriculat en un cicle de grau mitjà.
 • Per accedir al curs d’accés:
  • Certificat de qualificació global de del cicle de Grau mitjà al·legat per accedir-hi o certificat d'estar matriculat en un cicle de grau mitjà.
 • Si l'alumne és menor d'edat:
  • Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
  • Original i fotocòpia del DNI o NIE del pare, mare o tutor legal.

Venda de llibres de text FP

03/07/17

Si vols vendre els teus llibres de text de FP del curs passat vine a l’Institut el dia 12 de juliol de 2017 de 10h a 13h.

Si vols comprar els llibres del curs vinent, vine i podràs comprar els llibres als alumnes del curs passat.

NOTA: Vigileu que els llibres siguin correctes, podreu comprovar-ho amb el llistat de llibres que hi ha al vestíbul.

Préstec de llibres de text ESO

03/07/17

Dijous 7 de setembre, 10-13h (Sala d'Actes) hi haurà el "Préstec curs 2017-18: Famílies ESO"

Porta un llibre teu i et prestarem un llibre del curs vinent!

Erasmus+ a Salon de Provence

03/07/17

L’alumne del CFGS d’Automoció Hamza Azzougouah està realitzant part de les seves pràctiques formatives a Salon de Provence, regió de la Provença francesa, gràcies a una de les beques de mobilitat Erasmus+ aprovades pel SEPIE.

Amb aquesta beca, Hamza està gaudint d'una experiència professional europea durant un període de 8 setmanes a un concessionari de BMW. A més a més, aquesta experiència i la realització del curs de llengua OLS que inclou el programa Erasmus+, li estan servint per millorar les seves competències lingüístiques i comunicatives i per promoure la seva interculturalitat i integració sociocultural.

Bona estada!

Erasmus+ a Cardiff

03/07/17

El passat 6 de juny tres alumnes de Perruqueria i cosmètica capil•lar: Carol Peralta, MªIsabel Reyes i Raquel Zenteno i una alumna de CAI: Alba Martos van marxar a realitzar les seves pràctiques Erasmus+ acompanyades pel director del Pedraforca, Bernat Juan i la coordinadora Erasmus+ Anabel Valero.

Gràcies a la col·laboració amb el Cardiff and Vale College de Cardiff i dins del marc del programa Erasmus+, les nostres alumnes estan gaudint d'un període de pràctiques de quatre setmanes en el Salon Urbasba les alumnes de perruqueria i en Shire Hall Care Home, Alba alumna de CAI.

Podeu seguir les seves experiències laborals i culturals al seu Instagram: https://www.instagram.com/gales.pedra

Acte de cloenda dels delegats (curs 2016-17)

09/06/17

El passat dimecres dia 31 de maig, entre les 13:30 i les 14:30, es dugué a terme la trobada de delegats per la cloenda del curs 2016 / 2017. En aquesta trobada, hi assisteixen totes les persones que representen tots els grups del centre.

Després de palesar les seves inquietuds, que seran degudament analitzades, i repassar els resultats de les enquestes d'opinió sobre el funcionament del centre, degustaren l'aperitiu ofert per l'AMPA.

Moltes gràcies als delegats per la feina desenvolupada.

Podeu veure la fotografia clicant aquí.

Campanya de donació de sang a l'institut

09/06/17

El passat 25 de maig es dugué a terme una campanya de donació de sang a l’Institut Pedraforca.

Notícia completa

Show/Hide

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat. És un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment.

De cada donació de sang s'obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies. Podem afirmar que podem ajudar fins a tres malalts diferents.

Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

El resultat de la campanya va ser satisfactori ja que moltes de les donacions eren d’alumnes que ho feien per primer cop.

Felicitar-nos pel nostre acte de generositat.

Mostra Joves emprenedors 2017

09/06/17

Els alumnes de segon curs de dietètica han presentat 7 projectes a la XIII edició del concurs: “L’H Joves emprenedors i emprenedores”.

Aquest concurs, organitzat per l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, està pensat per fomentar i promoure la cultura emprenedora, i introduir els joves en una nova visió de l’entorn laboral real cada dia més canviant. Hi participen diferents instituts de l’Hospitalet que imparteixen estudis de cicles formatius de Grau Superior.

Notícia completa

Show/Hide

Els projectes seran avaluats per un jurat format per representants de l’àmbit de la promoció econòmica, l’educació i l’empresa.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dia 21 de juny a les 17:30 h en el Centre Cultural Tecla Sala (Avinguda Josep Tarradellas i Joan, 44, L’Hospitalet de Llobregat).

Volem convidar-vos a acompanyar els nostres alumnes que estan molt il·lusionats per la feina que han fet.

Podeu obtenir la descripció dels projectes clicant aquí.

Alea iacta est

Canvi horari

02/06/17

Us recordem que, segons acord de Consell escolar, l'alumnat de l'ESO seguirà aquest horari lectiu, des del dimarts 6 de juny fins el dimecres 21 de juny inclosos.

Entrada al centre: 10.30

Sortida del centre: 13.30

Solidaritat

24/05/17

L'INS Pedraforca se solidaritza amb les víctimes de l'atemptat de Manchester.

Encara eren a temps d'aprendre a construir un món millor.

Jornada de Mediació

24/05/17

El dia 9 de maig els alumnes mediadors de l’Institut Pedraforca vam anar al parc de Can Boixeres, per gaudir de la V Trobada de Mediadors/es de L’Hospitalet.

Podeu llegir la crònica d'una alumna clicant aquí

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Obertura IV Setmana FP amb la participació de l'institut Pedraforca

24/05/17

El dilluns dia 8 de maig s'inicià la IV Setmana de l'FP: FORMACIÓ PROFESSIONAL, LA MILLOR OPCIÓ PER A L’EMPRESA, que volia ser un espai de trobada, reflexió i debat entre els professionals del centres i el món empresarial, que contribueixi a evidenciar la necessària relació d’interès mutu entre aquests dos sectors.

Durant la jornada pogueren posar-se en contacte els representants dels centres educatius i les diferents empreses presents. Mitjançant la tècnica de l'elevator pitch, practicada ex professo pels representants dels centres educatius abans de la jornada, aquestes trobades podien ser més intenses i profitoses.

Jornada de portes obertes per a cicles

24/05/17

El passat dimecres dia 10 de maig, a partir de les 17:30 de l'horabaixa, es portà a terme l'anyal jornada de portes obertes per a cicles formatius.

En aquesta ocasió, se superaren totes les expectatives més optimistes i, el que és més important, l'assistència fou nombrosa per a tots els cicles, mitjans i superiors, del centre.

Aquesta bona impressió ens anima a preveure unes bones dades de preinscripció i matrícula als cicles formatius del proper curs (2017/2018).

Jornada de Portes Obertes per al Batxillerat

24/05/17

A partir de les 17:30 del passat dilluns 8 de maig, s'esdevingué la jornada de portes obertes per al Batxillerat. Enguany, hem optat per separar-la de la JPO de cicles per tal que tingui una entitat pròpia.

Jornades de portes obertes per alumnes de Batxillerat del centre

24/05/17

Aquest any hem introduït una jornada específica per a l'alumnat de Batxillerat del centre. Habitualment, se l'adreçava a la Jornada de Portes Obertes. Afortunadament (vista la concurrència a JPO del passat dimecres), pensàrem que no era suficient.

El divendres dia 5 de maig s'oferí, aprofitant la seva hora de tutoria entre les 13:30 i les 14:30 hores, als alumnes de Segon de Batxillerat que no pensen anar a selectivitat ni a la universitat (almanco, de moment), la possibilitat de conèixer les instal·lacions de cicles formatius de l'institut.

El divendres dia 12 s'oferí, aprofitant la seva hora de tutoria entre les 13:30 i les 14:30 hores, als alumnes de Primer de Batxillerat que dubten fonamentadament sobre la idoneïtat de la seva continuïtat en aquests estudis, la possibilitat de conèixer les instal·lacions de cicles formatius de l'institut.

La valoració per part de l'alumnat assistent ha estat força entusiasta. Creiem que aquestes iniciatives afavoreixen el coneixement de tot el centre per part de l'alumnat i que no l'abandoni abans d'haver exhaurit totes les possibilitats, del seu interès, que l'Institut Pedraforca li ofereix.

Trees for Europe

24/05/17

Per segona vegada, l'INS Pedraforca ha participat en la iniciativa Trees for Europe. Per aquesta ocasió:

 • Se situaren al vestíbul del centre dos plafons informatius, amb les plantes triades, el passat divendres dia 5 de maig.
 • S'esdevingué la plantada el passat dimarts dia 9 a les 12:30.

Dinar de treball pel llançament de la dual al CFGS d'Automoció

24/05/17

El passat dimarts dia 9 de maig, amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Hospitalet, s'organitzà un dinar de treball d'impuls a la implantació de la Dual en el CFGS d'Automoció a l'INS Pedraforca, al CEMFO.

Premis del Certamen literari 2017

04/05/17

La setmana passada es va celebrar al nostre centre el Certamen literari 2017, en el marc de la celebració de la diada de Sant Jordi.

Notícia completa

Show/Hide Entre tots els escrits presentats a concurs, han resultat guanyadors els següents: Català
 • Denisse Riqueros Carrasco (2n de Dietètica): "Petites coses"
 • Laia Bonet López (1r Grau Superior d'Automoció): "165Km/h"
 • Keiko Jara Rodríguez (2n Batxillerat): "Amor volador"
 • Wally José Rodríguez Cruz (1r Batxillerat): "Vas i vens"
Castellà
 • Paula Figueredo (1º ESO B): "Si perdiera tu amistad"
 • Judith Antón (2º ESO A): "El mar"
 • Carla Belissa Lantigua (3º ESO A): "El tiempo pasa…"
 • Maria García Querol (1º BACH. B): "¿Tengo aún inspiración?"
 • Soufian Sadiki (2º BACH. A): "Me sigo despertando"
 • Patricia Peña (CAGS): "Una rosa"
 • Denisse Riqueros (CFGS 2º Dietética): "No será la última vez"
Anglès
 • Anita Kaur (2n ESO A) Primer premi: "LOVE POEM"
 • Toqeer Zahra (2n ESO A) Accèssit: "PEACE"
 • Hayde Moradel (4t ESO A) Primer premi: "FIGHTING BETWEEN MEMORIES AND DREAMS"
 • Michelle di Terlizzi (2n Batxillerat B) Primer premi: "A RESTLESS WORLD"

Felicitats a guanyadores i guanyadors i també a tothom que hi ha participat!

Revista

26/04/17

Un any més, ja tenim la revista de l'INS Pedraforca, ja van vuit edicions!

Moltes gràcies a totes i tots els que hi heu col·laborat.

Es pot obtenir en format PDF clicant aquí.

Totes les edicions es poden veure clicant aquí.

Concurs "Punts de llibre"

26/04/17

Avui s'han lliurat, durant els actes de celebració de Sant Jordi, els premis del concurs de punts de llibre.

L'alumnat que ha guanyat és: Ana Cruz (1ESO), Annette Méndez (2ESO), Yonying Xia (3ESO), Cristina Sánchez (4ESO), Mònica Quintana (1r Batxillerat), Lina Maryari Jaramillo (1r Dietètica) i Julexy Vélez (1r Perruqueria).

Felicitats a les guanyadores i també a tothom que hi ha participat!

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Josep Palau i Fabre

18/04/17

L'Institut Pedraforca se suma als actes de celebració del naixement de Josep Palau i Fabre.

Per començar, us proposem tres cites de Poemes de l'Alquimista, una de les seves obres poètiques més conegudes.

 • "L’home és un animal que es busca."
 • "¿De quin país veniu? ¿On aneu?/ Sóc d'aquí. Sóc estranger."
 • "La nostra llibertat és la llibertat del laberint"

Sortida al cinema

18/04/17

El passat divendres dia 6 d'abril es dugué a terme la ja tradicional sortida al cinema abans de les vacances de Setmana Santa. Per aquesta edició, la pel·lícula escollida fou Lion perquè recull el missatge de l'eslògan triat per al Dia de les Llegües Maternes d'enguany "Parlo com el meu pare i la meva mare em varen ensenyar".

Notícia completa

Show/Hide

En efecte, les desventures del protagonista s'esdevenen precisament perquè desconeix el seu origen o el significat del seu nom en la seva llengua materna. A més, representa un perfecte complement (quins temps aquells en què hom anava al cinema per veure dues pel·lícules!!) a la reestrena de L'immigrant de Charles Chaplin (que duguérem a terme el passat 21 de febrer, en ocasió del Dia de les Llengües Maternes). Si el clàssic de fa 100 anys se centra en l'arribada a una nova terra a la recerca d'una nova vida, la pel·lícula del divendres ens recorda que, sense l'arrelament en l'origen, la nova vida no porta necessàriament a la felicitat.

Efectivament, el protagonista del film no trobarà la felicitat fins que no camini cap a l'horabaixa juntament amb el seu passat. Fins que no mirin ambdós cap el futur, sobre els rails de la vida, i no cap el passat o la càmera.

Elsa Anka

18/04/17

Dimecres dia 5 d'abril a la sala d'actes, entre les 12:30 i les 13:30, es dugué a terme la conferència "Tal y como eres" a càrrec de n'Elsa Anka, coneguda model, actriu i presentadora de televisió.

La sessió s'inclou dins les xerrades ofertes a l'alumnat d'FP per personatges famosos, que expliquen les seves experiències vitals, amb l'objectiu de fomentar el pensament crític, i lliure, per part de l'alumnat, i demostrar que, per arribar a fites de notorietat, no és necessari desprendre's de la pròpia dignitat.

V Mostra de Projectes Emprenedors d'FP

18/04/17

El passat dimarts 4 d’abril va tenir lloc el lliurament de premis de la 5a Mostra de Projectes Emprenedors d’FP a Catalunya.

Notícia completa

Show/Hide

Les alumnes de la promoció de 2016 del CFGS Dietètica de l’Institut Pedraforca hi participaven amb el seu projecte ALISA, que va ser guardonat amb el Primer premi al millor projecte d’economia social i cooperativa en grau superior, per una consulta de dietètica i nutrició amb la prestació de serveis adaptats.

Durant la Mostra es van exposar els millors projectes emprenedors del passat curs 2015-2016, realitzats per alumnes de formació professional de grau mitjà i de grau superior. S´han valorat els projectes que reflecteixen la creació d´un producte o un servei i la seva comercialització.

Tots els projectes participants van resultar guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d´arreu del territori català. En el cas d´ALISA, va resultar guanyador, el passat mes de juny, a la XII Concurs de Joves Emprenedors i Emprenedores de L´Hospitalet de Llobregat.

A l´edició d´enguany de la Mostra s´han presentat 49 projectes a concurs, dels quals 12 treballs van ser finalistes, i van obtenir un primer premi 8 d´aquests.

Enhorabona a les alumnes Agnès Collado, Merche Martínez i Clara Casana per la bona feina feta i la seva predisposició!!!!

Si voleu més informació: podeu clicar aquí.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Desfibril·lador

18/04/17

El Departament d'Ensenyament enviarà a l'Institut Pedraforca properament un desfibril·lador. D'aquesta manera, tots i totes els que ens acostem a l'Institut Pedraforca, amb més o menys assiduïtat, ho podrem fer amb més seguretat.

Sortida Castellar de n'Hug i Pedraforca

7/04/17

El dimarts 21 de març tots els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut vam anar d'excursió a Castellar de n'Hug a veure les fonts del Llobregat i a visitar el museu del ciment Asland del Clot del Moro. A la tarda vam anar a Saldes, al peu del Pedraforca, a dibuixar aquesta muntanya.

“Quan vam anar a la muntanya Pedraforca em vaig sentir molt bé, és clar, es diu com el nostre institut i estava molt orgullosa”. Abir Ghammat

Podeu llegir els textos de l'alumnat clicant aquí.

Podeu veure les fotografies i els dibuixos de l'alumnat clicant aquí.

La Salésienne de Saint Étienne

6/04/17

Els alumnes de 2n de Dietètica acullen els alumnes de Socio-Sanitàries del Lycée La Salésienne de Saint Étienne (França), dins del marc del projecte eTwinnings.

Podeu veure ampliada la fotografia clicant aquí.

Jornada de Portes Obertes ESO (II)

29/03/17

El passat dijous dia 16 de març es portà a terme, entre les 17:30 i les 20:15 la II Jornada de Portes Obertes per a l'ESO, organitzada per respondre a les famílies que ens vàreu manifestar les vostres ganes de conèixer el centre, malgrat no haver pogut assistir a la I Jornada.

Us agraïm la vostra presència a les nostres jornades de portes obertes per a l'ESO de l'Institut Pedraforca i us hi esperem durant el període de preinscripció.

Podeu veure fotografies de la JPO (I)) a l'ESO clicant aquí.

Seu Schwartzkopf

29/03/17

Els alumnes de Segon de Perruqueria vam visitar la seu de Schwarzkopf Profesional Barcelona per rebre un matí de formació en «Gestió de la Perruqueria».

Vam fer la matriu DAFO dels nostres punts febles i forts com a professionals, i de les perruqueries on realitzem les pràctiques.

Va ser un dia agradable i instructiu en un lloc acollidor i bonic.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Instal·lació artística sobre Jane Austen

29/03/17

El dia 8 de març, Dia de la Dona, es va fer al vestíbul de l'institut una instal·lació artística sobre l'escriptora Jane Austen en el 200 aniversari del seu naixement, amb el títol «Corregim la desigualtat».

Quan va morir al 1817, a la seva làpida, una senzilla llosa negra, hi ha un breu epitafi en el qual no es fa cap esment a la seva fama com a escriptora.

La instal·lació va voler representar la làpida que no es va fer en el moment de la seva mort i que reivindica Jane Austen com a una de les novel·listes més reconegudes de la literatura de parla anglesa.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

ART EN FEMENÍ 2017

30/03/17

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Unitat de Joventut de l´Ajuntament de l´Hospitalet organitza una exposició col•lectiva d´art, en què participen joves artistes de la ciutat, col•lectius d´artistes i alumnat dels instituts de la ciutat.

L´Institut Pedraforca, ha participat aquest any amb una obra que posa de manifest que no tothom se sent representat pels cànons de bellesa que ens imposa la cultura occidental. Les autores volen expressar que, malauradament, es valora més l´estètica que no pas els valors de les persones, i en especial de les dones.

Certamen: ART EN FEMENÍ 2017

Títol de l’obra: Fight against beauty canons (Lluita contra els cànons de bellesa)

Mesures: 100x70 cm

Tècnica: Mixta sobre fusta

Autores: Nataly Feliz, Alina Francou, Gedis Rodriguez, Cristina Sánchez, Sol Montes i Núria Ureta de 4t d´ESO.

Podeu ampliar la fotografia clicant aquí.

Parc agrari Baix Llobregat

29/03/17

El dijous 9 de març els alumnes de geografia de segon de batxillerat hem anat a visitar el centre d'interpretació del Parc Agrari del Baix Llobregat. Hem destinat el matí a recórrer la riba dreta del riu Llobregat entre Sant Boi i Bellvitge.

A mig camí ens hem aturat a la masia rehabilitada del centre de recursos, on ens han rebut i ens han explicat què és l'agricultura periurbana. Un cop a Bellvitge hem vist la zona afectada pel pla director urbanístic que ha d'ordenar la darrera zona agrícola de l'Hospitalet (la masia i les terres de Can Trabal), així com la zona de la Gran Via entre la plaça Europa i el riu.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Podeu veure l'itinerari amb més fotografies clicant aquí.

Casa Ametller

28/03/17

El dia 21 de març, els alumnes de 1r i 2n de Dietètica vam anar a la fàbrica de Casa Ametller, ubicada a Sant Pere Molanta. Una empresa especialitzada en l’elaboració i distribució de productes alimentaris. L’objectiu d’aquesta visita va ser conèixer en primera persona el funcionament de l’empresa i la tasca de la seva fundació.

Notícia completa

Show/Hide

En arribar-hi, les dietistes ens van donar una xerrada informativa on vam poder saber de primera mà la feina i els objectius de l’empresa. Des de la seva fundació, Ametller Origen se centra en la producció agrícola, l'elaboració i la comercialització sota un mateix objectiu: contribuir de manera determinant a la millora de l’alimentació i la salut de les persones i també fer conèixer la varietat dels productes. La seva filosofia es basa a respectar les propietats naturals dels productes.

La Fundació Ametller és un projecte desenvolupat des de Casa Ametller, que consisteix a fer visites a escoles i ensenyar als nens mitjançant jocs, millorar l’ alimentació i motivar-los a practicar més exercici, donant consells de com variar els aliments i la quantitat que han de menjar. Un altre objectiu de la fundació es arribar als adults per mitjà dels seus fills, ja que si aconsegueixen conscienciar-los és més fàcil arribar als pares. De fet, la consigna de la fundació es “Menja sa en família”.

A més, ens varen informar de les funcions d’un dietista de Casa Ametller, en el món de la comunicació i màrqueting. Això representa fer el disseny de l’etiqueta dels productes perquè siguin atractius per al consumidor i complir les normatives establertes pels estaments governamentals. També s’ocupen de decidir si un producte assoleix els interessos de l’empresa per comerciar-los a les tendes de Casa Ametller. De manera paral·lela, un dietista també fa la funció d'educador dels bons hàbits alimentaris amb xerrades que imperteixen a les escoles per als nens, tot i això de part de la fundació Ametller. També vam observar que quasi tots el treballadors seguien les normes que exigeixen per ser manipuladors d'aliments; anaven vestits amb uniformes blancs, portaven mascaretes, còfies, guants, etc... Controlar la qualitat alimentària i la higiene en la manipulació també és una de les competències professionals d'un dietista.

Seguidament, vam passar a visitar la zona de làctics, on vam comprovar que es subdividia en tres zones. A la primera zona s’empaquetava el mató i el formatge fresc; l’altra era la zona dels iogurts i altres postres; i la darrere una petita empaquetadora industrial.

Quan vam accedir a la primera, vam observar com s'envasava el mató que provenia d’un bidó on es conservava a altes temperatures, de forma totalment casolana. També estava un altre bidó, que contenia formatge fresc. Aquest últim l’envasen en un recipient amb forats i el deixaven dins un forn, on s’assecava de forma natural fins obtenir el resultat final.

Seguidament vam veure la zona dels iogurts, on hi havia bidons que contenien la barreja de llet i els bacteris fermentadors. Cada bidó tenia la temperatura adequada. Ens van explicar que hi havia diferents tipus de iogurt; en uns introduïen els ferments al bidó, el deixaven reposar, l’homogeneïtzaven i seguidament l’envasaven. A l’altre, envasaven els iogurts i desprès afegien els ferments. D’aquesta manera quedaven més o menys cremosos.

A l'última zona hi havia una màquina que envasava els iogurts; des que els introduïa a l’envàs fins que els etiquetaven. D’aquesta manera finalitzava la visita a la zona de làctics.

A continuació, vam conèixer la zona de productes de IV i V Gamma. La IV Gamma és una línea d’hortalisses i fruites fresques preparades mitjançant la selecció, el pelat, el tallat, rentat i envasat. Són conservades, distribuïdes i comercialitzades a través de la cadena de fred, i estan llestes per ser consumides sense cap tractament addicional i amb una caducitat curta (7-10 dies).

Al llarg d'aquesta visita vam veure com envasaven el coc, que ja es trobava tallat manualment en trossets petits dins de caixes, i l’envasaven en gots molt pràctics i llestos per ser consumits. Vam poder veure també carbasses, que passen pel mateix procés.

Per altra banda, la V Gamma és una categoria d’aliments que reben una manipulació tecnològica, és a dir, són plats elaborats i llestos per al consum. Que reben un tractament tèrmic i un envasat i que es comercialitzen refrigerats.

En aquesta zona ens van ensenyar com cuinaven truites de patates, brou, cremes, pizzes, etc. Ens van explicar que, per evitar la contaminació creuada, es cuinen aliments diferents pel matí i per la tarda. Tot ho feien manualment, de manera casolana, ja que és això el que caracteritza a la Casa Ametller.

Després d’aquesta agradable visita, vam rebre una última sorpresa molt agraïda. Ens havien preparat una petita degustació d’alguns dels productes, dels quals anteriorment havíem vist la seva elaboració; com truita de patates i de carxofes, crema de pèsols i de carbassa.

Un cop acabat aquest oferiment tan saborós, vam finalitzar la sortida visitant la seva botiga. Un equip de dietistes ens van posar a prova els nostres coneixements sobre productes que es poden confondre o desconèixer. A més a més, vam tenir l’opció de comprar productes sans, de producció integrada i boníssims. Gràcies a la Casa Ametller, per obrir-nos les seves portes i fer-nos sentir com a casa.

Podeu ampliar la fotografia clicant aquí.

SECOT Barcelona i CFGS Dietètica

28/03/17

Durant aquest curs, els alumnes de Segon Curs de Dietètica, estan rebent la visita de membres Sènior de SECOT Barcelona (Voluntariat Sènior d’Orientació Empresarial).

Notícia completa

Show/Hide

Aquests alumnes es troben fent un projecte empresarial, dins del Crèdit ¡ “Organització i Gestió de l’Àrea de Treball Assignada en la Unitat /Gabinet de Dietètica”, amb el qual participaran al Concurs de Joves Emprenedors, organitzat per l’Àrea de Suport a l’Empresa de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

Els objectius de les xerrades són oferir als alumnes assessorament respecte al món del Màrqueting, amb l’enfocament del nostre sector de la Dietètica, així com proporcionar eines necessàries per contextualitzar-los als seus projectes; també, orientar els seus treballs respecte del guió que segueixen les bases del concurs, i ajudar-los a confeccionar el Pla de Viabilitat.

Totes aquestes xerrades han estat molt profitoses i han servit per millorar i perfeccionar els projectes dels alumnes, i agraïm molt la col•laboració amb els membres Sènior de SECOT Barcelona i de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, pel seu suport i per compartir les seves vivències i experiències d’aquests sèniors experts en la matèria, ja que aporten un punt de vista realista sobre el món empresarial.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

HEALTH PROMOTION ACTIVITIES

28/03/17

Per tal de treballar el plurilingüisme a l’aula, així com promoure l’aprenentatge interdisciplinari, els alumnes de Primer Curs de Dietètica van realitzar una activitat, des del crèdit 6 (Educació Sanitària i Promoció de la Salut).

Notícia completa

Show/Hide

Aquesta activitat va consistir en realitzar una Activitat de Promoció de la Salut, com a activitat de Salut Pública. Els alumnes es van dividir en grups per tal de treballar l’activitat. Uns van optar per fer activitats en format audiovisual (curtmetratge i presentació de diapositives), mentre que altres van realitzar activitats de divulgació en format paper (tríptics). Els temes que van tractar van ser molt variats i molt interessants, d’actualitat per a la nostra societat actual: Trastorns de l’alimentació, higiene bucal, control de l’estrés, la importància de l’educació familiar, l’esport i la salut, la sida, la importància de les fruites i verdures a la dieta i higiene de la son.

Per finalitzar l’activitat, cada grup va exposar la seva activitat davant la classe, també en anglès. Així doncs, els alumnes treballaren el vocabulari relacionat amb la salut, de forma escrita i oral. A més, han quedat consolidats els continguts del primer trimestre.

Per últim destacar la predisposició de tot l’alumnat de Primer Curs de Dietètica. La col•laboració, cooperació, organització que van tenir i el bon treball en equip que van establir i aconseguir.

Podeu veure més fotografies clicant aquí.

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

28/03/17

El dia 15 de desembre els alumnes de Primer Curs del Cicle Superior de Dietètica, sortiren a visitar el Recinte Modernista de l’Hospital Sant Pau. A més de ser una activitat tutorial amb l’objectiu pedagògic de fer cohesió de grup, aquesta visita tenia com a objectiu conèixer la historia i arquitectura d’una de les instal•lacions sanitàries més antigues d’Europa.

Hem de donar l’enhorabona a l’organització del Recinte, i a la nostra guia en particular, ja que va ser una visita molt profitosa i interessant, que ens va permetre fer un viatge al passat i, per un moment, situar-nos al món sanitari del S. XX.

Podeu ampliar la fotografia clicant aquí.

Revolució de les Comunicacions Mòbils

28/03/17

El dimarts 22 de febrer, els alumnes de primer i segon de dietètica van assistir a una sessió formativa i divulgativa emmarcada en la tercera edició de la Revolució de les Comunicacions Mòbils.

Notícia completa

Show/Hide

L’acte, que ha comptat amb la presència de l´alcaldessa de l´Hospitalet na Núria Marín així com la regidora de desenvolupament econòmic na Rocío Ramírez, s’ha realitzat al Centre Cultural Tecla Sala de l´Hospitalet i hi han participat tres ponents que han explicat els seus projectes relacionats amb les noves tecnologies.

Cecilio Angulo, professor de la Universitat Politècnica de Barcelona ha explicat la importància que, cada vegada més, tenen els robots a la nostra vida. Ha presentat el projecte que desenvolupen ells amb el món de l´educació: fer servir la robòtica per treballar amb persones que presenten algun tipus de discapacitat així com amb nens autistes.

Esther Hierro, educadora social experta en comunicació, ha reflexionat sobre el dret i la necessitat de jugar a la nostra vida: ajuda a relacionar-nos, a comunicar-nos, a riure´ns, a augmentar la nostra autoestima, a prendre decisions etc.

Finalment, Mery Glez ha presentat el seu projecte de realitat augmentada Geogaming, que serveix per ensenyar i ajudar a l´enteniment de la història, cultura i tradicions als més petits.

Els alumnes han seguit l’acte amb molt interès i han realitzat preguntes interessants, traslladant als ponents un pensament comú: cada vegada més el món està lligat a les noves tecnologies però, com podem fer perquè no giri tot al voltant d´elles? On queden els problemes de no gaudir les relacions socials amb la família i els amics? I els problemes d´aïllament social?

Aquesta activitat forma part del projecte de creació d’una empresa, que estan fent els alumnes de segon de dietètica i que presentaran en la XIIIena edició del Concurs de Joves Emprenedors que organitza l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat

Podeu ampliar la fotografia clicant aquí.

Vídeo "Cantem per la pau"

27/03/17

Coincidim amb el dia de la no violència i la pau, l'alumnat de música de 4rt d'ESO hem volgut compartir amb vosaltres la cançó "Blowing in the wind" del cantautor nord americà Bob Dylan. Esperem que us agradi i que, juntament amb l'exposició que hem vist de l'Oriol Segon Torra "Joves patriotes", us porti a reflexions enriquidores per tothom.

Podeu descarregar el vídeo clicant aquí: cantem per la pau.mp4.

Concurs "Portada revista"

8/03/17

Els guanyadors del concurs de la portada, després d'àrdues deliberacions per part del jurat (donada la gran qualitat tècnica i artística de tots els participants), de la revista són els següents:

 • 1. Morgana Sánchez (4t d'ESO A)
 • 2. Núria Garcia (1r Perruqueria)
 • 3. Sari Mateo Bautista (2n ESO C)

Volem felicitar a les nostres 3 alumnes, i també a tot l'alumnat que hi ha participat.

Podeu veure, clicant aquí, tots els treballs que s'han presentat al concurs.

El curs vinent hi tornem!

FP Dual

9/03/17

El passat dijous dia 2 de juny es va presentar l'FP Dual als farmacèutics de l'Hospitalet de Llobregat en un dinar de treball, que comptà amb l'assistència de l'Alcaldessa de l'Hospitalet Núria Marín. A més, hi assistiren representants de 20 farmàcies de la localitat.

Tot un èxit, que obre camins als nostres alumnes del CFGM de Farmàcia i parafarmàcia.

Podeu veure la fotografia ampliada clicant aquí.

Segona edició de la Jornada de Portes Obertes ESO

7/03/17

Davant l'aclaparador èxit de la jornada de portes obertes del passat dissabte i l'allau de sol·licituds de visites del centre per part de gent que no hi va poder assistir hem decidit fer-ne una reedició:

 • JORNADA DE PORTES OBERTES DE L'ESO (2a EDICIÓ)
 • DIJOUS 16 DE MARÇ A LES 17:30 HORES
 • INSTITUT PEDRAFORCA

Dia de les Llengües maternes a l'Institut Pedraforca

28/02/17

El passat dimarts 21 de febrer es va celebrar el Dia de les Llengües maternes a l'Institut Pedraforca. Enguany, es gravaren intervencions d'alumnes, membres de l'AMPA i personal del centre amb l'eslògan "Parlo com el meu pare i la meva mare em varen ensenyar"

Seguidament, es projectà la pel·lícula "L'immigrant" (1917) de Charles Chaplin, tan d'actualitat avui com el dia de la seva estrena, fa 100 anys.

Clica a l'enllaç següent i ho viuràs!

Carnestoltes

28/02/17

El passat divendres dia 24 de febrer es va celebrar el Carnestoltes a l'Institut Pedraforca. Enguany, el saló d'actes es convertí en una gernació de personatges de ficció, on hi participaren molts alumnes de l'ESO i del CFGM de Perruqueria, professors i personal no docent.

L'any vinent no t'ho pots perdre!"

AMPA a l'Instagram

28/02/17

L'AMPA del nostre centre ha obert el nostre compte a Instagram, visita'ls clicant aquí

Jornades Formatives Consellers Escolars

01/02/17

Us fem arribar l'enllaç de la notícia que donà la televisió de l'Hospitalet el passat divendres, sobre les Jornades Formatives per a Consellers Escolars, on participaren activament delegats i subdelegats de l'Institut Pedraforca.

Reportatge a L'H digital

Xocolatada 4ESO

18/01/17

Demà dijous, com és habitual en cada 3r dijous de mes, l'alumnat de 4t d'ESO estarà venent pastissos, empanades, entrepans, xocolata desfeta i sucs

Volem agrair la col·laboració de les mares de l'AMPA.

Us esperem demà!

Oferta FCT

17/01/17

Oferta per a realitzar l'FCT en un país europeu per a alumnat de Grau Mitjà.

Podeu descarregar el document: InfoErasmus16-17.docx

Bon Nadal

22/12/16

Des de l'INS Pedraforca, us volem desitjar un molt bon Nadal!

Ens retrobem l'any 2017, Bon Any Nou!

Podeu veure, clicant aquí, les postals guanyadores de Nadal.

Horari dijous 22-des-16

22/12/16

L'horari per l'alumnat del centre, del dia 22 de desembre de 2016 és el següent:

 • ESO: 10.30 - 13.30
 • Batxillerat: 08.00 - 11.00
 • C.Formatius: 08.00 - 11.00

Classificació Lliga basket 2016-17

22/12/16

La lliga interna de basket de l'INS Pedraforca ha finalitzat. Felicitem a tot l'alumnat que hi ha participat!

Podeu descarregar, clicant aquí, els resultats i la classificació dels equips.

MANEQUINDOCU

19/12/16

Podeu veure, a continuació, un vídeo de Documentació Sanitària.

Resolució adjudicació exp 2016-1

20/12/16

Podeu consultar els documents relacionats amb aquesta resolució clicant aquí.

Calendari de reclamacions: Proves obtenció de Títol (Cures auxiliars d'Infermeria)

13/12/16

Podeu consultar l'horari d'atenció de reclamacions al següent document.

Ple municipal

02/12/16

El dia 22 de novembre de 2016 l'alumnat de 3ESO va anar al ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat, a l’Ajuntament.

Podeu llegir-ne la crònica escrita per 2 alumnes.

Podeu veure en el vídeo següent com l'alcaldessa saluda l'alumnat del nostre centre.

Podeu veure, ampliat, el dibuix realitzat per Yong Ying Xia.

Col·laboració de l'AMPA

02/12/16

Cada tercer dijous de mes, les mares de l'AMPA col·laboren amb els alumnes de Quart d'ESO en el seu viatge d'estudis de finalització d'etapa.

Als esbarjos del matí i al de la tarda oferiran, a preus molt reduïts, pastisseria selecta d'elaboració pròpia.

L'Institut Pedraforca vol agrair enormement el temps que hi inverteixen, en aquest cas, en favor dels alumnes de Quart d'ESO.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Oteiza. La desocupació de l´espai

02/12/16

El dia 10 de novembre els alumnes de 4t de Visual i Plàstica van anar a veure una exposició sobre l´escultor basc Jorge de Oteiza, a la sala d´exposicions de la Pedrera de Barcelona.

Tots vam gaudir d´unes interessants explicacions per part de la guia de l´exposició, en el marc incomparable de l´edifici modernista de La Pedrera, de l´arquitecte Antoni Gaudí.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Taller de l'evolució humana

02/12/16

Els alumnes de l'optativa de Biologia de Primer de Batxillerat varen anar al Taller de l'evolució humana, del Museu de Cosmocaixa. Després del taller varen visitar el museu i l'exposició temporal d'evolució.

El 40è Cross Escolar, l'H, un èxit

02/12/16

El passat dissabte 12 de novembre el Cross Escolar L’H va tornar a omplir la Zona Esportiva Feixa Llarga amb milers de persones. Un nou èxit organitzatiu i de participació amb l’arribada a meta de més dos mil nens i joves.

Destaquem la presència al pòdium de diversos alumnes del nostre centre. En les seves respectives categories: Yasmina El Hormi (3a posició), Isaque Aires Muniz (3a posició) i Natalia Grau Pozo (1a posició).

Felicitats a tothom!

Notícia completa

Show/Hide

El Cross Escolar L’H està organitzat pel Consell Esportiu L’Hospitalet, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el patrocini de diverses empreses (BBVA-CX, McDonald’s L’H, Peras de Rincón de Soto i Caprabo). Aquesta prova esportiva és la aplega a més participants escolars de tota Catalunya.

Els esportistes es van distribuir en 11 curses, des del juvenils - joves als pre-benjamins. La organització va establir 4 circuits diferents (del 2000 al 500 metres) en funció de l’edat dels participants. Tots els arribats a meta van rebre diferents obsequis i, com a novetat, els tres primers classificats van rebre un regal especial. A més, es va establir una zona lúdica, de lliure accés, amb activitats complementàries (tir amb arc, escacs, bicicletes de muntanya, tennis taula, inflables, scrabble). L’acte va cloure amb un sorteig de material esportiu.

Aquesta gran festa va ser part del Dia Mundial dels Drets dels Infants i va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, del President del Consell i tinent d’alcalde de Benestar i Drets Socials, Cristian Alcázar, i d’altres membres del Consistori com Pepe Castro, Jesús Husillos, Antoni Garcia, Javier Martín, i dels diferents comitès del Consell.

Els millors classificats participaran a la Final de Catalunya de Cross Escolar, al hivern.

Sortida Hospital de Sant Pau

02/12/16

El passat 25 d'octubre el cicle de Farmàcia de tarda va assistir a una activitat de l’EscoLab.

Podeu llegir l'article de la sortida clicant aquí

Museu de la Música

02/12/16

El passat 20 d'octubre els alumnes de 2n. d'ESO C van visitar el museu de la música de Barcelona. Així, van poder veure i tocar molts dels instruments que estan estudiant a classe durant aquest curs. Van tenir la sort també de gaudir de l'exposició temporal que havia a l'exterior del museu sobre guitarres elèctriques i durant una estona convertir-nos en estrelles del rock a dalt de l'escenari.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Sortida escolar 1r Batx

02/12/16

El 5 d'octubre, els alumnes de Física vam anar al Cosmo Caixa a un taller anomenat "Reaccions químiques".

Podeu veure, clicant aquí, fotografies de la sortida.

Resultats definitius procés selecció Erasmus+ Automoció

29/11/16

Podeu descarregar els documents associats

RESULTATS DEFINITIUS PROCES DE SEL.docx

Licitació del contracte de serveis neteja

28/11/16

Obertura del sobre C: 30 de novembre a les 14:30 h.

Vídeo-conferència "eTwinnings"

08/11/16

Primer contacte per vídeo-conferència (19/10/2016) dels alumnes de 2n de Dietètica de l' Institut Pedraforca amb els alumnes del Lycée La Salésienne, de Valence (França), institut de formació professional socio-sanitari, dins el marc del projecte d'intercanvi europeu eTwinnings en el qual participem aquest curs 16-17.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Activitat a l'Aula d'Acollida

08/11/16

Els alumnes de 1r d ESO d'Aula d'Acollida han fet panellets la setmana passada a la cuina de l' Institut.

Vam treballar primer a classe la recepta, i després la vam elaborar durant dos dies. Va ser una experiència molt positiva d'aprenentatge interactiu ...i llaminer!

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Horaris entrevistes Erasmus+ 2016

08/11/16

Sel·lecció Erasmus+ 2016

Podeu descarregar els documents associats

Entrevistas erasmus 2016.docx

Procés de licitació del contracte de manteniment

07/11/16

Presentació de sol·licituds: fins al 18 de novembre dins l'horari de secretaria.

Podeu descarregar els documents associats

Informacio adjudicacio manteniment.pdf

Procés de licitació del contracte de la cantina

07/11/16

Presentació de sol·licituds: fins al 18 de novembre dins l'horari de secretaria.

Podeu descarregar els documents associats

Informacio adjudicacio cantina.pdf

Anunci de licitació d'un contracte de serveis (contracte de serveis de neteja). Exp. 1/2016

04/11/16

Podeu descarregar els documents associats

Resolucio inici i aprovacio expedient Pedraforca.pdf

Anunci concurs neteja Pedraforca.pdf

Prescripcions tecniques concurs neteja.pdf

Plec clausules administratives.pdf

Annexos plec clausules administratives.docx

Classificació Lliga futbol 2016-17

26/10/16

La lliga interna de futbol de l'INS Pedraforca ha finalitzat. Felicitem a tot l'alumnat que hi ha participat!

Podeu descarregar, clicant aquí, els resultats i la classificació dels equips.

Sortida escolar CF - Rally Barcelona

26/10/16

El passat 13 d'octubre l'alumnat d'Automoció va realitzar una sortida al Rally Barcelona.

Podeu veure, clicant aquí, l'article escrit per una alumne del centre.

Convocatoria Erasmus+ Grau Superior (2016-17)

21/10/16

Estudies Automoció i vols realitzar les pràctiques a un país europeu? Consulta el document adjunt i parla amb el teu tutor per participar en el procés de selecció del programa Erasmus Plus.

Podeu descarregar aquí el document InfoErasmus16-17.pdf.

Sortida escolar 1r Batx - Química

21/10/16

El passat 5 d'octubre l'alumnat de Química de 1r Batx va fer una sortida al CosmoCaixa i van assistir al taller "Reaccions químiques".

Podeu veure, clicant aquí, l'article escrit per una alumna del centre.

Sortida escolar 3ESO - C.Experimentals

21/10/16

El passat 4 d'octubre l'alumnat de 3r d'ESO va fer una sortida al CosmoCaixa

Sortida escolar 1ESO - Tutoria

21/10/16

El passat 4 d'octubre l'alumnat de 1r d'ESO va fer una sortida de convivència al Parc de la Ciutadella.

Podeu veure, clicant aquí, els 3 articles escrits pels alumnes del centre.

Projecte Expressió escrita a la web

21/10/16

Aquest curs també podreu veure reflectit a la pàgina web del centre part del Projecte d'Expressió escrita.

Podeu veure, clicant aquí, articles escrits pels nostres alumnes.

Vídeo de la visita de l'Alcaldessa

13/10/16

Podeu veure, clicant aquí, un vídeo de la visita de l'Alcaldessa al nostre Institut.

Prevenció de Violència de Gènere

10/10/16

Amb el nou curs escolar 2016-2017, la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat comença noves xerrades sobre la Prevenció de violència de gènere en adolescents, joves i parelles joves. Aquest any ens complau poder començar des de l’octubre i poder impartir els 3 mòduls que tenim previstos al llarg de tot el curs.

Notícia completa

Show/Hide

Al llarg del primer trimestre, començarem amb la xerrada de Violència de gènere habitual i ens aproparem als estereotips de gènere per entendre’ls. Models de comportament on es perpetuen els rols i les funcions d’homes i dones. Treballarem per poder reconèixer-los, incidirem en la masculinitat tradicional, l’amor romàntic, i els indicadors de violència de gènere, que són senyals d’alarma que ens ajudaran a poder reconèixer si algú, al nostre entorn, ho està patint.

Al segon trimestre impartirem la xerrada de Violència de gènere i les noves tecnologies. Molts joves i adolescents, tant nois com noies, tendeixen a controlar a la seva parella. Malauradament han trobat a les xarxes socials, apps i smartphones, i sobretot amb l’aplicació del whatsapp, una manera d’assetjar-la constament. Parlarem sobre la obsessió que tenen algunes persones de controlar, i les possibilitats que tenim de minimitzar el risc de control. També ens endinsarem en la privadesa i la seguretat a internet

Durant el tercer trimestre impartirem la xerrada de Violència de gènere i material audiovisual que consumeixen els i les adolescents. Partirem dels estereotips de gènere, que com ja sabem ens marquen quins han de ser els comportaments, actituds i expectatives segons el sexe de la persona, per treballar aquestes darreres sessions. Analitzarem videoclips, publicitat i alguna pel•lícula, per veure si podem reconèixer aquests clixés, on es perpetuen els rols i les funcions d’homes i dones en els medis audiovisuals que consumeixen diàriament els i les adolescents. Tornarem a parlar de l’amor romàntic, sobretot al cinema, parlarem dels nous prínceps blaus i de la cosificació del cos femení en el mon de la imatge.

Treballarem amb dinàmiques vivencials i vídeos, per fer mes amenes i participatives les classes.

Visita de l'alcaldessa

04/10/16

L'Alcaldessa de l'Hospitalet Nuria Marín, amb part del seu equip de govern, va visitar el dimarts 27 de setembre l'Institut Pedraforca, per tal de conèixer les instal·lacions i alumnat dels cicles formatius.

Notícia completa

Show/Hide

Va ser rebuda pel director del centre Bernat Juan i la cap d'estudis Esther Barceló, que van fer de guies “excepcionals” per un ampli ventall de les instal·lacions del centre dedicades als cicles formatius: tallers, laboratoris i aules. L’Alcaldessa també visità i departí amb la nova junta de l’AMPA.

Durant la visita l’Alcaldessa fou acompanyada pels diferents caps de departament dels cicles que s’imparteixen del centre:

 • En Felipe Archilla li mostrà els tallers d’Automoció.
 • N´Elena Francés li mostrà els espais dedicats a Dietètica, Documentació i Cures Auxiliars d’Infermeria.
 • N’Àgueda Ribes li mostrà els espais dedicats a Farmàcia i Laboratori.
 • Na Fina Rodríguez li mostrà els tallers dedicats a Perruqueria.

Tots quatre van fer de grans amfitrions de l'Alcaldessa, explicant abastament tot allò que se’ls requeria.

L'Alcaldessa, va parlar amb l'alumnat de tots els cicles que va visitar, posant molt interès en temes com: "quins estudis previs tenien" i "si voldrien continuar estudiant". També va parlar amb diferents professors d'aula, i amb la majoria, el tema principal va ser la inserció laboral de l'alumnat.

Al finalitzar la visita va insistir en la promoció de la FP i va insistir en millorar els lligams entre la formació i el món laboral. Va sortir molt contenta pel gran treball que s'està realitzant el centre.

Llibres de text ESO

13/9/16

El proper dijous 15/09/16 de 17h a 18h es realitzarà Servei de Préstec de Llibres de Text d'ESO al despatx de l'AMPA.

Presentació del curs 2016-17 (ESO, Batx, Cicles Formatius)

20/7/16

Podeu trobar clicant aquí quin és el primer dia de presentació del curs 2016-17 per ESO, Batxillerat i Cicles Formatius a l'INS Pedraforca.

Llibres de text FP

4/7/16

Podeu trobar clicant aquí la llista de llibres de text FP pel curs 2016-17

Llibres de text ESO i Batxillerat

4/7/16

Podeu trobar clicant aquí la llista de llibres de text ESO i Batxillerat pel curs 2016-17

Art visual al Pedraforca

1/7/16

Hem rebut la visita del fotògraf freelance Oriol Segon Torra que ha realitzat tallers de fotografia durant 3 dies.

Notícia completa

Show/Hide

Poder compartir aquesta experiència amb Oriol Segon ha enriquit tots aquells que hi han participat, tant alumnat com professorat.

Podeu llegir a continuació la valoració que en fa el propi Oriol:

"Molt content després de tres dies de tallers de fotografia a l'Institut Pedraforca de l'Hospitalet de Llobregat. El Pedraforca és un institut multicultural i amb un elevadíssim índex d'alumnes migrants, que reuneix més de 25 nacionalitats i al mateix temps un espai enriquidor on he après i compartit moltíssim. Tres dies de projeccions i xerrades, debats i taller de selfies per als alumnes de tercer que ha acabat amb una exposició d'alguns d'ells al pati de l'escola. Gràcies Marta Vázquez per la proposta, a l'equip de profes per fer-ho possible, als alumnes per volcar-vos-hi i al Karim per l'ajuda amb la expo. Ens tornarem a veure les cares ;)"

Clicant aquí podeu veure algunes fotografies.

Visita al Banc de Sang i Teixits

1/7/16

Els alumnes de 2n curs del CFGS de Laboratori de Diagnòstic Clínic no hem faltat a la nostra cita anual: la visita a la seu central del Banc de Sang i Teixits (BST).

Notícia completa

Show/Hide

Tot i que aquest curs s’ha endarrerit força i l’hem fet fora del període lectiu ordinari, hem cregut que valia la pena mantenir-la, pel seu interès com a activitat formativa dins del crèdit de Fonaments i tècniques d’anàlisis hematològiques i citològiques.

Per si algú encara no coneix aquesta entitat, el BST és una empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que té com a missió garantir l'abastament i el bon ús de la sang i els teixits que pugui necessitar qualsevol pacient de Catalunya, tot i que en casos molt especials, també pot col·laborar amb altres països, quan no es troba cap donant compatible. A més d’això, que és la seva tasca més coneguda, també és centre de referència en immunologia diagnòstica i desenvolupament de teràpies avançades.

El Sr. Antonio Blanca va ser el responsable d’acompanyar-nos en la nostra visita i fer-nos les explicacions corresponents. Volem agrair-li des d’aquí la seva la seva tasca, especialment aquest curs, donat que es jubila aquest estiu.

Vam poder visitar els diversos laboratoris: immunohematologia, coagulopaties congènites, histocompatibilitat (HLA),... on, entre d’altres coses, s’encarreguen de rebre els òrgans provinents de donants i valorar la seva compatibilitat amb els possibles receptors. I el banc de llet materna, destinada fonamentalment a nadons prematurs, i provinent de donacions voluntàries de mares.

També s’encarreguen de processar les mostres de cordó umbilical, que conté cèl·lules mare que es poden usar per curar la leucèmia, per exemple.

I per acabar, vam poder veure in situ, com es processen les bosses de sang provinents de les donacions: se centrifuguen i fraccionen per separar-ne els diferents components (concentrats de glòbuls vermells, plasma i concentrats de plaquetes), i com es conserva cada un d’ells segons les seves característiques.

Tot això va fer que fos una experiència molt enriquidora i que més d’un o una sortís amb ganes de poder treballar en un centre com aquest en acabar els estudis.

El nostre agraïment al BST per poder fer possible la visita a les seves instal·lacions.

Clicant aquí podeu veure ampliada la fotografia.

Primer premi en el Concurs L’H Joves emprenedors i emprenedores

27/6/16

L’Institut Pedraforca ha guanyat el primer premi en la categoria de millor projecte empresarial que contribueixi a la millora de la qualitat de vida de les persones, pel projecte ALISA, una botiga d’alimentació i assessorament dietètic. Aquest projecte ha estat realitzat per les alumnes de segon curs de dietètica Agnès Collado, Mercedes Martínez i Clara Casana.

Notícia completa

Show/Hide

També, en la categoria millor idea innovadora de producte o servei, el projecte El Whasito Del Mar presentat pels alumnes Manel Palomo, Ronald Càrdenas i Hector González, ha quedat finalista.

En aquesta edició del concurs han participat 151 alumnes dels cicles de grau superior de set centres escolars de la ciutat de L’Hospitalet: els centres d’estudis Dolmen, Jaume Balmes i Joan XXIII, els instituts Eduard Fontserè, Pedraforca i Provençana i l’Escola Xaloc, els quals han presentat un total de 55 projectes.

L’acte de lliurament de premis, va tenir lloc el passat 22 de juny a l’auditori de la Torrassa, i van assistir una representació del nostre institut encapçalada pel director, Bernat Juan. Els premis van estar diplomes per a participants, finalistes i guanyadors,  un  projector de vídeo i un diploma commemoratiu  per als centres guanyadors, així com una tauleta tàctil i una sessió de formació a les instal·lacions del Gornal Activa per als alumnes guanyadors del concurs en cadascuna de les categories.

També tots els alumnes participants en el concurs van rebre la versió digital del llibre Gamificación, d’Imma Marín i Esther Hierro, dones emprenedores  especialitzades en educació i comunicació a través del joc i la gamificació.

L’acte de lliurament de premis va comptar amb la presència de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; del tinent d’alcaldia de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Belver, i de la regidora de govern de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez. També van assistir-hi representants de la Generalitat de Catalunya, de la Cambra de Comerç de Barcelona a L’Hospitalet, l’AEBALL, SECOT i la Universitat Politècnica de Catalunya, tots ells membres del jurat del concurs.

Clicant aquí podeu veure algunes fotografies.

Trencadís

27/6/16

Trencadís realitzat per alumnes de 4t d´ESO de Visual i Plàstica, amb motiu del 40è aniversari de l´Institut Pedraforca.

Clicant aquí podeu veure la imatge ampliada.

Campionat Catskills

21/6/16

El dia 02 de juny de 2016 l’Institut Pedraforca va participar a la segona edició dels CATSKILLS, els Campionats de Catalunya de Formació Professional, en la modalitat de Cures auxiliars d’infermeria.

Notícia completa

Show/Hide

El campionat es celebra cada dos anys i permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes de clicles fornatius de totes les especialitats. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.

L'any 2014 va ser el primer any que es va realitzar a Catalunya la competició de l'skill 41 (modalitat de Cures Auxiliars d’Infermeria). Es va realitzar a Barcelona a l'Institut Salvador Seguí, un institut amb àmplia trajectòria a la formació professional. L'skill 41 es basa en l'aplicació de cures auxiliars d'infermeria per ajudar a mantenir cobertes les necessitats bàsiques físiques, psicològiques i socials de les persones en situació de malaltia, discapacitat, etc. Durant el campionat, els competidors van realitzar cures relacionades principalment amb les necessitats d'higiene, eliminació i alimentació, tenint en compte durant tota la prova el benestar del pacient, l'ergonomia dels competidos i l'aplicació de mesures d'higiene i prevenció adients.

Les alumnes que van participar del nostre institut van ser les alumnes del CFGM Cures Auxiliars d’Infermeria Isabel Benítez Orella i Michelle Cevallos González, tutoritzades per la professora Mº Paz Garcia.

Les alumnes van fer una molt bona actuació. Les felicitem i volem agrair el seu esforç i dedicació al llarg de tota la jornada.

Clicant aquí podeu veure algunes fotografies.

Pràctiques del programa Erasmus +

13/6/16

El passat dia 12 de maig, l'alumne Cyrille Njonkou, estudiant del cicle formatiu d'Automoció del nostre centre va començar les pràctiques de dos mesos a BMW de Salon de Provençe, França a traves del programa Erasmus +, gestionat a través del Departament d'Ensenyament.

En aquesta imatge el veiem en plena feina amb un dels seus companys.

Celebració del dia del donant

10/6/16

"Una persona que dona els òrgans pot ajudar a més de 100 persones"

Amb aquesta contundent i a la vegada impressionant frase es va concloure aquesta xerrada, que va coincidir amb la celebració del dia del donant (1 de juny).

Notícia completa

Show/Hide

El passat dia 2 de juny l'alumnat i professorat del cicle Documentació i administració sanitàries vam rebre la visita del Dr. Francisco Caballero, Cap clínic de coordinació de trasplantaments de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Ens va fer una interessantísima aproximació a la donació i trasplantament d'òrgans, tant des del punt de vista de la família com del professional.

També ens va centrar el tema des de la vessant més epidemiològica. Tots vam quedar impressionats amb la taxa tant alta de donacions que hi ha al nostre país i també conscienciats del canvi que suposa rebre una donació per a una persona que està esperant un òrgan.

Restem molt agraïts al Dr. Caballero que, de forma desinteresada va voler col·laborar amb la nostra formació.

Concurs joves emprenedors

6/6/16

El passat divendres, vam lliurar els 7 projectes que hem presentat al concurs de joves emprenedors que organitza l'Ajuntament de l'Hospitalet.

Notícia completa

Show/Hide

Els alumnes de segon curs de dietètica, han presentat 7 projectes a la XII Edició del Concurs: “L’H Joves emprenedors i emprenedores”

Aquest concurs, organitzat per l’ajuntament de l’Hospitalet, està pensat per a fomentar i promoure la cultura emprenedora i introduir als joves en una nova visió de l’entorn laboral real cada dia més canviant. Hi participen diferents instituts de l’Hospitalet que imparteixen estudis de cicles formatius de grau superior.

Per a la realització dels projectes, hem comptat amb la participació de l’associació Sènior del SECOT: una associació d’empresaris voluntaris que han ajudat de forma presencial i via correu electrònic al desenvolupament dels projectes, sobretot en l’apartat del pla econòmic i financer. S’ha fet realitat, doncs, una cooperació estreta entre empresaris que coneixen a fons la realitat laboral i productiva del nostre entorn, amb alumnes en procés de formació que properament s’incorporaran al mon laboral.

Els projectes seran avaluats per un jurat format per representants de l’àmbit de la promoció econòmica, l’educació i l’empresa. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dia 22 de juny a les 17:30h a l’auditori La Torrassa (C/ Santiago Apòstol,40).

Esteu tots convidats a donar suport als nostres alumnes que han treballat amb molta il·lusió, fent propostes molt elaborades, susceptibles de convertir-se en una realitat empresarial real i viable. Molta sort !!

Podeu descarregar-vos la taula que conté les 7 propostes clicant aquí

Jornada de portes obertes d'ensenyaments postobligatoris

30/5/16

Un any més l'Institut Pedraforca ha obert les seves portes per tal de mostrar els nostres estudis postobligatoris: Batxillerat, diferents cicles de Formació Professional i el Curs d'accés a grau superior de FP.

Notícia completa

Show/Hide

A més de visitar les instal·lacions del centre, totes les persones que van venir vam conèixer de primera mà les metodologies que s'utilitza, l'organització de la formació pràctica en empreses i altres detalls pràctics.

Aquesta jornada es va emmarcar dins de la III setmana de la FP que, per tercer any consecutiu, es va celebrar a la nostra ciutat.

Així mateix i amb l’objectiu de donar prestigi i valorar la importància que tenen aquests ensenyaments professionals, el dilluns 2 de maig, amb motiu de la jornada inaugural, es va fer una xerrada (taula rodona) sobre la innovació a la FP.

Agraïm des d'aquí al nombrós públic (futurs alumnes i famílies) que van venir i es van mostrar força interessats, també volem donar les gràcies als estudiants dels diferents cicles que van contribuir que aquesta jornada fos tot un èxit.

Jornada en prevenció de riscos laborals en sanitat

30/5/16

El passat dijous 19 de maig l'alumnat del cicle de Documentació i Administració sanitàries acompanyats del professorat del centre vam assistir a una jornada tècnica sobre riscos laborals en l'entorn sanitari. Vam trobar força interessants i actualitzades les intervencions dels diferents professionals.

Notícia completa

Show/Hide

El Professorat de Prevenció de Riscos Laborals de la UOC (Estudis d'Economia i Empresa), en col·laboració amb el Centre Nacional de Condicions de Treball (INSHT) va organitzar la II Jornada PRL i Empresa. Noves actuacions preventives al Sector Hospitalari i Sociosanitari.

L'esdeveniment va tenir lloc a la sala d'actes del Centre Nacional de Condicions de Treball del INSHT, carrer Dulcet, 2-10 de Barcelona.

Els treballadors del sector hospitalari i sociosanitari estan exposats a un nombre molt important de riscos al llarg de la seva jornada laboral. Situacions de risc com la violència de tercers, els trastorns musculoesquelètics o l'exposició a agents biològics o radiacions no ionitzants, entre d'altres.

L'objectiu d'aquesta II Jornada va ser, doncs, donar a conèixer les noves situacions de risc laboral davant de les quals es troben els treballadors del sector hospitalari i sociosanitari. En aquest sentit, la jornada es va organitzar al voltant d'una conferència central sobre les situacions de violència de tercers que pateix aquest col·lectiu i de dues taules rodones, una primera dedicada als riscos emergents des del punt de vista de la higiene industrial i la medicina del treball i, una segona des de la perspectiva de l'ergonomia i la psicosociologia.

La II Jornada també va servir per presentar el projecte de pràctiques virtual en prevenció de riscos laborals en un entorn hospitalari que han desenvolupat els professors del Màster en Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat Oberta de Catalunya. La II Jornada es va adreçar a estudiants i professors de l'àmbit sanitari.

Podeu veure clicant aquí fotografies.

Taller pràctic "Documentació Sanitària quotidiana"

30/5/16

El passat dia 3 de maig el Dr. Lluis Majó, metge documentalista de l'Hospital del Mar - Parc de Salut Mar ens va visitar per impartir un taller pràctic sobre la importància de la rigorositat en la recollida de les dades bàsiques en l'activitat quotidiana del documentalista.

El format escollit per fer-ho va ser un divertit concurs entre tot l'alumnat. Va ser molt demostratiu i enriquidor per a tots.

Des d'aquí volem agraïr al Dr. Majó la seva desinteressada col·laboració amb nosaltres.

Lipdub

23/5/16

Podeu veure clicant aquí el libdub que vam gravar al nostre institut el mes d'abril de 2016. Agraïm la col·laboració d'alumnat, professorat, el PAS, i l'AMPA que ha fet possible aquest lipdub. Com podreu veure hi participa moltíssima gent! Volem agrair, finalment, la coordinació de la nostra companya Susana Sánchez. 3, 2, 1...acció!

Sortida a la Facultat de Farmàcia

23/5/16

Els alumnes CFGM de segon de Farmàcia van visitar, el dia 28 d’abril de 2016, la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. El Servei de Desenvolupament del Medicament (SDM) es va crear l'any 1996 per tal d'actualitzar la seva oferta docent i d'investigació alhora de possibilitar, d'una forma escaient als temps actuals, la necessària col·laboració entre la universitat i el sector farmacèutic que hi està relacionat.

Notícia completa

Show/Hide

El Servei de Desenvolupament del Medicament (SDM) comença les seves tasques amb la construcció d'una planta pilot de tecnologia farmacèutica, que es troba a l'edifici antic de la Facultat de Farmàcia i que disposa d'unes instal·lacions bàsiques que reuneixen les condicions exigides per donar compliment dels seus objectius:

 • Oferir serveis de caràcter tècnic, científic, de recerca i de desenvolupament del medicament d'ús humà, del medicament d'ús veterinari i del producte sanitari al sector empresarial farmacèutic.
 • Desenvolupar i afavorir la docència. Això comprèn l'oferta de formació continuada específica pel personal de la indústria farmacèutica i relacionada.
 • Millorar la qualitat docent pràctica, adequant la preparació dels estudiants a les exigències de la realitat professional actual.
 • Com adequar la recerca i el desenvolupament del medicament a les exigències de qualitat actuals.
Els nostres estudiants van poder veure estudis de disseny i formulació, tecnologia d' elaboració transposició a escala industrial, control de qualitat i estabilitat del medicament.

Taller de percussió corporal

23/5/16

El dia 3 de maig el mestre de percussió corporal, Sergi Ramis, va anar a l’Institut Pedraforca per fer un taller de percussió corporal amb els alumnes de 2n d’ESO.

Notícia completa

Show/Hide

Durant el taller Sergi ens va ensenyar com fer sons amb el cos amb la música de Justin Bieber Sorry. A més, va fer un trosset de beatbox que va deixar els alumnes bocabadats, i també alguns alumnes s’hi van atrevir.

"Aquest taller ha estat molt divertit i ens va agradar molt." David Zhou de 2n d’ESO C

"Sergi Ramis és un artista perquè fa percussió corporal. Quan va venir a l’Institut Pedraforca vam fer moltes coses. Vam ballar, però els passos de ball van ser difícils perquè eren amb percussió corporal. Feia sons amb el cos i també va fer beatbox. Va ser extraordinari, feia sons impressionants. Ens va ensenyar els diferents tipus de palmes amb la mà, com per exemple: la palma africana, la palma gitana, etc. Les cançons que van ballar amb percussió corporal van ser Sorry de Justin Bieber i The lazy song de Bruno Mars. Em va agradar molt, ho recomano, és un gran artista, sap fer moltes coses amb el cos i amb la boca." Mishell Morocho de 2n d’ESO B

"A mi m’ha agradat molt el taller de percussió i ha estat molt divertit." Mohamed El Aissaoui de 2n A

"Va ser fantàstic i molt divertit. Va ser una experiència molt bonica." Nabila Saghir de 2n C

"Jo m’ho vaig passar molt bé i va ser molt divertit. M’agradaria repetir-ho una altra vegada." Nayely Choque de 2n A

"Demanaria fer-ho l’any que ve una altra vegada." Manpreet Kaur de 2n A

Col·laboració entre Xarxafarma i l’Institut Pedraforca en el projecte «Vendre millor per vendre més»

18/5/16

El passat 28 d’abril va venir al nostre centre Gema Gómez, assistent de màrqueting de l’empresa Xarxafarma, a impartir un seminari sobre tècniques de venda i consell actiu al taulell de la farmàcia, a l’alumnat de primer curs del cicle de Farmàcia i Parafarmàcia.

Notícia completa

Show/Hide

Aquest seminari s’integra dins el projecte «Xarxafarma: suport a la formació» que té com a objectiu millorar l’atenció a l’usuari de l’oficina de farmàcia, incorporant tècniques de venda que busquen millorar l’atenció que es presta a l’usuari de la farmàcia, detectant quines son les seves necessitats, i donant la millor resposta a aquestes necessitats.

Aquest projecte inclou unes classes impartides pel professorat del nostre Institut, uns seminaris de reforç impartits per Gemma Gómez, i un examen final per valorar l’assoliment dels continguts treballats. L’alumnat que supera aquest examen rep un diploma acreditatiu d’aquesta formació, i si així ho desitja, passa a formar part de la borsa de treball de tècnics en farmàcia i parafarmàcia que Xarxafarma posa a disposició de les seves farmàcies associades (en aquests moments, més de 500 farmàcies, es poden identificar fàcilment, ja que el logo figura a l’entrada de la farmàcia).

El professorat del cicle hem apostat per aquest projecte, ja que complementa la formació que rep l’alumnat, i a la vegada que els facilita noves possibilitats d’inserció laboral.

Divico Consultors

18/5/16

Dilluns passat, dia 25 d'abril, va venir a l’Institut en Daniel Naranjo, de l’empresa de selecció de personal Divico Consultors, per explicar l’alumnat del cicle de Farmàcia els aspectes que cal tenir en compte en una entrevista de treball, i va exposar també com realitzar de manera correcta el currículum vitae i la carta de presentació per a l’empresa.

Notícia completa

Show/Hide

En la recerca de feina, el primer contacte amb l’empresa s’estableix mitjançant el currículum i la carta de presentació; aquests dos documents han d'expressar l’interès i la nostra idoneïtat per al lloc de treball, i és per això que han de contenir la informació més rellevant­­ sobre l’aspirant a la feina.

Pel que fa al currículum, hi ha molts models i formats, però en Daniel ens va recomanar utilitzar el format Europass, que es pot emplenar a través d’un editor en línia, i que després es pot descarregar i imprimir (https://europass.cedefop.europa.eu/es/documents/curriculum-vitae). Els aspectes més rellevants del currículum són els següents:

 • Encapçalament: és recomanable posar un resum de qui som, de 3 o 4 línies, aportant la nostra motivació, el tipus de treball que busquem, el nostre perfil ... Respecte a la foto, ha de ser adequada, ha de tenir un fons neutre, ha de ser recent i amb una bona resolució, ja que ha de causar a l'empresari una bona impressió de nosaltres. També inclourem en el currículum, les nostres dades de contacte (nom, telèfon, adreça, edat, correu electrònic (cal vigilar que el correu sigui adequat!), carnet de conduir, disponibilitat de vehicle...).
 • Experiència professional: només farem constar la relacionada amb el lloc en el qual estem interessats; ha de figurar en ordre cronològic (de més recent a menys recent), amb data d'inici i de finalització (indicar mes i any), nom de l'empresa, localització, i càrrec i funcions que hem realitzat. Cal també indicar el motiu de canvi o cessament de la feina. Cal ser curosos en el fet que l'experiència ha de quedar acreditada en la vida laboral. També és important destacar que si hi ha aturades en el curriculum (laborals, formació...), segur que l’entrevistador preguntarà per aquest tema.
 • Estudis: també han d'aparèixer en ordre cronològic, amb data i centre on s’han cursat. Han de constar també els idiomes, però cal posar els coneixements reals que tenim; per exemple, si posem que tenim uns coneixements de nivell mig d’anglès, és molt fàcil que l’entrevistador faci part de l’entrevista en aquest idioma, ja que un nivell mig d’anglès permet mantenir una conversa. També cal fer constar tota aquella formació que sigui rellevant per al lloc de treball al qual aspirem. I un aspecte important pot ser la carta de recomanació del titular on s’han fet les pràctiques.
 • Interessos i aptituds: han d'aparèixer en el currículum de forma positiva. Els voluntariats, les activitats extracurriculars (ser monitor d’esplai, jugar a futbol de manera amateur...), és interessant incloure'ls, ja que refermen davant l'empresari la nostra capacitat de comprometre'ns amb el que fem.
 • Altres dades: en aquest darrer apartat cal incloure la disponibilitat per la incorporació a la nova feina; i si no s’ha fet constar en l’apartat de dades personals, es pot fer constar si disposem de carnet de conduir.

Altres aspectes que cal evitar en l'elaboració del currículum són les faltes d'ortografia, un mal format del curriculum (espais i línies buits...), lletra excessivament informal... Tot això transmet una mala imatge de l’aspirant, i ens resta punts de cara a aconseguir la feina. En resum, tota la informació que posem en el nostre currículum és important, així com també ho és com presentem aquesta informació. L'ideal és tenir un currículum general, i adaptar-lo per a cada oferta de treball en la qual estiguem interessats.

Un altre aspecte en la recerca de feina és la carta de presentació. En Daniel va destacar que la carta de presentació no ha de ser una repetició del currículum, sinó que ha de complementar el currículum però sense repeticions. El format de la carta de presentació dependrà del lloc de treball al qual aspirem; respecte al contingut ha d'expressar les nostres expectatives, el perquè ens interessa la feina en concret, què podem aportar al lloc de treball, i el desig de poder fer una entrevista.

La segona presa de contacte amb l’empresa és l'entrevista. És fonamental arribar puntuals, uns 10 minuts abans, ja que no arribar a l’hora es considera una descortesia, i transmet molt mala imatge. Per a presentar-nos a l’entrevista es recomana no desprendre olors fortes o que puguin ser desagradables (tabac, excés de perfum, olor de fregits de bar ...). La roba ha de ser normal, ni massa formal (si el lloc de treball no ho requereix), ni massa informal (millor no utilitzar pantalons curts, faldilles molt curtes, samarretes molt escotades...).

Un aspecte fonamental és anar preparat per a l’entrevista; caldrà preveure preguntes i preparar respostes sobre possibles aturades en els estudis o feines, com compaginar la feina amb altres activitats (obligacions familiars, compromisos que es tinguin adquirits...), sobre si hem tingut moltes feines de curta durada, si hem canviat d’orientació professional... I per acabar, també cal preparar algunes preguntes sobre dubtes que puguem tenir (possibilitats de contracte fix, d’ascens, d’ampliació d’horari, de trasllats...).

Des d’aquí agraïm al Daniel Naranjo la seva xerrada, ja que va ser molt interessant i instructiva, i de ben segur, ajudarà l’alumnat a la recerca de feina amb més garanties d’èxit.

Visita a Quadis

18/5/16

El passat dimecres dia 4 de maig els alumnes d’Electromecànica de Vehicles de segon curs van visitar l'empresa Quadis a través del «Projecte de Vida Professional»,  organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa. Aquesta activitat ha estat promoguda pel departament de FOL del nostre centre en relació al mòdul d'Empresa i iniciativa emprenedora.

L'Esteban Cira, gerent de Recursos humans del grup i el Josep Maria Cuadras, gerent del Taller central de planxa ens van explicar i ensenyar l'empresa, com està organitzada i els perfils professionals més demandats. El grup Quadis té una de les majors xarxes de concessionaris i tallers oficials de tota Espanya.

Podeu veure fotografies clicant aquí.

Joc pistes

18/5/16

Dins de les celebracions del 40è aniversari del nostre institut, hem volgut fer un joc que ens permeti esbrinar, mitjançant unes pistes, alguns fets rellevants que van succeir al món durant els 40 anys de vida de l'Institut Pedraforca.

Animen a tothom, alumnes i professors, a participar en el joc del 40è aniversari. Podeu descarregar-vos: el cartell, les pistes i el full de respostes...i a gaudir amb el joc!!

Les respostes les podeu lliurar a l'Angels Guix i a la Isabel Llurba. Animeu-vos!!

Informació preinscripció

10/5/16

Trobareu informació actualitzada sobre les preinscripcions clicant aquí

Tràmits proves d'accés a cicles formatius

10/5/16

Trobareu informació actualitzada sobre les proves d'accés a cicles clicant aquí

Diploma de reconeixement al projecte "Mind the GEP"

10/5/16

Amb gran satisfacció, anunciem la concessió del Diploma de reconeixement al projecte "Mind the GEP" (Grup d'Experimentació per al Plurilingüisme) del nostre institut, que podeu veure més avall, dins la Cinquena edició del PLA DE MESURES INNOVACIÓ A L'FP, que concedeix la Fundació BCN-FP.

Xerrada Departament d'Orientació

10/5/16

El dia 12 de maig, de 18.00h fins a les 19.30h hi haurà una xerrada del títol Relaccions afectives a l’adolescència adreçada a famílies dels alumnes del Pedraforca i organitzada pel departament d'orientació. La xerrada, a càrrec d'un tècnic del CAID, tindrà lloc a la biblioteca del nostre institut amb la finalitat de crear un espai de debat educatiu per a famílies. Hi haurà servei de cangur per a fills/filles més petits/petites.

Sortida Educació Física

10/5/16

El dia 10 de maig els alumnes de 4t de la ESO aniran al complex esportiu de l'Hospitalet nord (Pubillas cases) per participar a la jornada final dels Fit Games 2016. La jornada començarà a les 9.15h i acabarà a les 13.30 aproximadament. Els grups sortiran de l'Institut a les 8.00h.

Certamen literario Sant Jordi 2016

3/5/16

Els textos guanyadors del certamen literari d'aquest any en castellà són els següents:

De Pronto Había Oscuridad Total.docx

El hombre que perdió a su amada.docx

LA BALLENA BERTA.docx

La felicidad.doc

Pesadilla.docx

QUÉ.doc

SENTIMIENTOS.docx

Soy ignorante.doc

2016 Sant Jordi Literary Contest

3/5/16

The English Department has the honour of announcing the receivers of the 2016 Sant Jordi Literary Contest. Each of them has shown a deep knowledge of the English language, using a wide-ranging vocabulary embedded in masterful grammar.

 • Sara Azhar - 2nd year BSC (A)
 • Mandeep Singh - 2nd year BSC (A)
 • Fatima Waqar - 2nd year BSC (A)

The jury has decided to award two ex aequo first prizes for poetry, because it has felt powerless to decide between both works of outstanding value, and another one for prose

Sara Azhar.doc

Mandeep Singh.docx

Fatima Waqar.docx

Guanyadors concursos de dibuix i portada de la revista

3/5/16

Enguany el tema del Concurs de Dibuix Sant Jordi 2016 va ser: "Aquest any celebrem 40 Sant Jordis".

Els guanyadors han estat:

 • Sarinet Mateo de 1r d´ESO
 • Darling Cuéllar de 3r d´ESO
 • Jose Herrera de 4t d´ESO

Els guanyadors del Concurs de dibuix de la Portada de la Revista, amb motiu del 40è aniversari de l'Institut Pedraforca han estat:

 • 1r premi: Virginio Méndez, de 4t d´ESO
 • 2n premi: Aditi Vyas, de 1r d´ESO
 • 3r premi: Sol Montes, de 3r d´ESO
Podeu veure tots els treballs guanyadors clicant aquí.

Sortida a la Filmoteca

3/5/16

Els dies 7 i 14 d'abril els grups d'Història de segon de batxillerat hem assistit a l'activitat Consell de Savis que organitzen conjuntament la Filmoteca i el Museu d'Història de Catalunya.

Es tracta d'escoltar i dialogar amb persones grans testimonis directes de la Guerra civil i del Franquisme. Les filmacions i documentals de l'època i les explicacions de la persona moderadora insereixen aquests testimoniatges en el seu context històric.

Podeu veure clicant aquí fotografies.

Podeu trobar un article de la sortida clicant aquí

Electrocat Pedraforca

13/4/16

Els nostres colegues d'Automoció volen compartir amb tots nosaltres que han sortit com a portada al telenotícies de L'H: a veure si hi ha sort amb el cotxe que estan preparant, porten una bona "currada".

Podeu veure tot seguit el vídeo amb la portada del telenotícies de l'H

Full estudi

13/4/16

L'alumnat de 1r d'ESO B i C va realitzar la setmana passada un full d'estudi per preparar la unitat didàctica que hem finalitzat, "Triangles, quadrilàters i circumferències. Perímetres de polígons i figures corbes".

Podeu veure clicant aquí fotografies.

Proves d'accés a cicles formatius

5/4/16

Podeu trobar, clicant aquí, informació sobre les proves d'accés a cicles formatius

Activitats del departament de Llengua catalana

5/4/16

Properes activitats:

 • dimecres 6 d'abril vindrà la Gemma Pasqual, autora de Xènia, tens un whatsapp, que és el llibre de lectura de 4t d'ESO.
 • dijous 14 d'abril vindrà l'Antoni Farriols, autor de Partida subhastada, la novel·la que han llegit a 3r d'ESO.
 • dimarts 19 d'abril, els alumnes de 2n de Batxillerat aniran al Teatre Barrades a veure l'obra El cafè de la Granota, basada en l'obra del mateix nom de Jesús Moncada.

Lycée La Salesienne

4/4/16

Ens tornen a visitar els alumnes i el professorat del Lycée La Salesienne procedent de Saint Etienne (França), amb els quals l'alumnat del cicle de Documentació i administració sanitària ha realitzat un treball conjunt al llarg del curs dins del projecte e-twinning del programa Erasmus+.

Podeu veure l'agenda prevista per aquests quatre matins, i una vegada realitzada la visita us n'informarem de tot.

Alumnat de la Salesienne: Us estem esperant!!!

Tornem al cine!

4/4/16

Més de 200 alumnes dels cicles de FP acompanyats de 22 professors hem anat, com una activitat de fi de trimestre, a veure la pel·lícula "El gran dia". Aquesta pel·lícula està patrocinada per la UNESCO pels valors que transmet.

Després de veure, el curs passat, la película "Camino a la escuela" i de la bona valoració que va tenir aquesta activitat per part de tothom hem tornat al cinema.

La pel·lícula d'aquest any, que és com una continuació de l'anterior, ens va semblar força emotiva i interessant, molt inspiradora i motivadora. Ens va impactar l'esforç que fan els protagonistes per poder complir el seu somni professional però sobretot l'alegria i la felicitat que desprenen. Va ser un matí diferent quan vam omplir completament la sala del cinema Comèdia a Barcelona.

Us la recomanem

Sortida a Collserola

1/4/16

El dijous 3 de març tots els grups de 1r d'ESO vam anar d'excursió a Collserola.

Des de Vallvidrera, tot caminant, vam anar a visitar l'Observatori Fabra, al matí. Després, vam anar a dinar a la Font de la Budellera i, a la tarda, vam estudiar la vegetació mediterrània dibuixant alguns arbres, arbustos i lianes representatius.

Podreu veure totes les imatges clicant aquí.

Sortida a Sant Pere Màrtir

14/3/16

El dimecres 24 de febrer el grup d'Alternativa de 4t d'ESO va pujar a Sant Pere Màrtir tot seguint un itinerari paisatgístic per la carretera de les aigües.

Podreu veure totes les imatges clicant aquí.

Podreu llegir l'article escrit per alumnes de 4t d'ESO clicant aquí.

Dia de la Dona

10/3/16

Aquest any, hem celebrat el dia de la Dona Treballadora amb l'exposició "Dones Invisibles", dones properes, treballadores de feines poc valorades, dones que han fet contribucions a la ciència, a la política…, i que romanen invisibles.

Podreu veure totes les imatges clicant aquí.

Art femení 2016

9/3/16

Un any més l´Institut Pedraforca ha participat en la convocatòria anual que organitza la Regidoria d´Esports i Joventut de l´Hospitalet de Llobregat, amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Enguany, els alumnes de 4t d´ESO, de l´assignatura de Visual i Plàstica, han realitzat un treball que ha consistit a buscar entre diferents cultures, dites i refranys que fan referència a les dones. Desgraciadament han constatat que, en molts casos, aquests refranys són irrespectuosos envers la dona.

Podreu veure totes les imatges clicant aquí.

Dia de les Llengües Maternes

3/3/16

Per tal de celebrar el Dia de les Llengües Maternes, es pot veure al vestíbul un l'eslògan que recull la varietat d'orígens dels membres de la comunitat educativa de l'Institut Pedraforca i l'objectiu comú d'aquest curs: el 40è aniversari del centre.

Podreu veure tots els dibuixos clicant aquí.

Concurs de la portada de la revista

2/3/16

Al vestíbul de l'institut hem exposat totes els dibuixos participants en el concurs de la portada del 40è aniversari.

Podreu veure tots els dibuixos clicant aquí.

Dia Internacional de la Dona

2/3/16

Ens fem ressò del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona

PowerPoint "Tècniques de conservació d'aliments"

2/3/16

Podreu trobar un Powerpoint elaborat al CFGS de Dietètica clicant aquí i anant al requadre de "Dietètica".

Pràctiques Automoció

25/2/16

Podeu veure pràctiques realitzades a l'INS Pedraforca, CFGS Automoció 1r curs

Fabricación utillaje granete - Manufacturing center punch

Time Lapse - Puerta Seat Ibiza 6K 1994

Resultats lliga interna

22/2/16

Us informem dels resultats de la lliga interna del nostre institut

2016.02.22_LIGA INTERNA Futbol 15-16.xls

2016.02.22_Liga interna Balonmano 15-16.xls

Propera sortida

22/2/16

Els alumnes de Formació Professional de Grau Superior Documentació i Administració Sanitària, de l’Institut Pedraforca, realitzaran el proper 4 d’abril la visita al recinte modernista Sant Pau

Descarregueu aquest arxiu per obtenir més informació

Properes sortides

22/2/16

El proper dimecres 24 de febrer el grup d'Alternativa de 4t d'ESO pujarem a Sant Pere Màrtir tot seguint un itinerari paisatgístic per la carretera de les aigües.

El proper dijous 3 de març tots els grups de 1r d'ESO anem a Collserola per visitar l'Observatori Fabra i estudiar la vegetació mediterrània a la Font de la Budellera.

Carnestoltes

8/2/16

El passat divendres dia 5 de febrer es va celebrar el Carnestoltes a l'Institut Pedraforca. Enguany, el saló d'actes es convertí en un circ, on actuaren la major part dels alumnes de l'ESO i del CFGM de Perruqueria, alguns professors i gairebé tot el personal no docent.

L'any vinent no t'ho pots perdre!

Proves obtenció títol Auxiliar Infermeria

5/2/16

Sessió presencial informativa Crèdit de Síntesi: Dia 11 febrer 2016 a les 15h.

L'assistència és necessària per tal de poder elaborar correctament el crèdit. Es prega puntualitat.

Propera sortida

1/2/16

El proper dimarts 16 de febrer 2016, els alumnes de segon de dietètica assistiran a una sessió formativa i divulgativa emmarcada en la segona edició de la Revolució de les comunicacions mòbils.

Notícia completa

Show/Hide

Aquest acte és organitzat per l’Àrea de Promoció econòmica i ocupació de l’Hospitalet i GMSA (Global System for Mobile Communications Association), i es farà en el Centre Cultural de Bellvitge.

El contingut de la sessió pretén mostrar els avenços que s’estan produint en totes les àrees professionals dins de les tecnologies relacionades amb el mòbil. Constarà de l’exposició de diversos projectes d’emprenedoria basats en l’ús del mòbil.

Aquesta activitat forma part del projecte de creació d’una empresa, que estan fent els alumnes de segon de dietètica i que presentaran en la XIIena edició del Concurs de Joves Emprenedors que organitza l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat

Festa local

27/1/16

Us informem que divendres 12 de febrer l'Institut Pedraforca romandrà tancat en ser festa local a l'Hospitalet de Llobregat.

Sortida Batxillerat Química

24/1/16

El dimarts 12 de gener de 2016, els alumnes de química de 2n de Batxillerat, van anar a la Facultat de Químiques per fer l'activitat «Fem química al laboratori».

Notícia completa

Show/Hide

Va resultar una activitat profitosa i interessant, ja que van realitzar quatre pràctiques molt instructives:

 • 1. Fem reaccions a petita escala.
 • 2. El racó del fred.
 • 3. Il·luminem l'escena del crim.
 • 4. Identifiquem analgèsics.

Jornada de portes obertes

20/1/16

La jornada de portes obertes a l'INS Pedraforca tindrà lloc en aquestes dates

 • ESO: 5 de març de 10h a 13h
 • Batxillerat: 2 de maig a les 17h
 • CAS i Cicles: 2 de maig a les 17.30h

Modificació del calendari reclamacions proves POT

19/1/16

Calendari de reclamacions: proves obtenció de títol (Cures auxiliars d'Infermeria)

Podeu consultar el nou horari d'atenció de reclamacions al següent document.

RECLAMACIONS PROVES OBTENCIO DE TITOL 2015.pdf

Properes sortides

19/1/16

Al CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic hi ha organitzades tres sortides:

Notícia completa

Show/Hide

Dijous, 28 de gener de 2016. L'activitat es titula "Explorant els secrets del Sistema Nerviós" i organitza Escolab 2015-2016. El lloc és a l'Institut de Neurociències de la UAB. Ens introduiran a la recerca neurocientífica visitant les instal·lacions dels laboratoris de cultius cel·lulars, microscopia i histologia.

Dilluns, 1 de febrer de 2016. Coneixem "in situ" els serveis de microscopia electrònica de rastreig i microscopia confocal dels Centres Científics i Tecnològics de la UB, i la utilització en el camp de la medicina i biologia més específicament.

Dimecres, 2 de març de 2016. L'activitat es titula "Descobreix la recerca biomèdica a l'IDIBAPS" i organitza Escolab 2015-2016. L'IDIBAPS és un institut d'alt nivell dedicat a la recerca biomèdica i un possible lloc de formació dels alumnes en pràctiques com laboral un cop finalitzat el cicle formatiu.

Properes sortides

19/1/16

A 3r d'ESO hi ha organitzades properament dues sortides:

Notícia completa

Show/Hide

Els dies 20 de gener i 1 de febrer els alumnes de 3r d'ESO aniran d'excursió al caixaforum on faran unes activitats. Es dividiran els alumnes en 2 grups i mentre un grup farà un taller de teatre de tres hores de duració, l'altre farà una visita comentada al Caixalab

El grup sortirà del centre a tres quarts de 9 (tindrà classe de 8 a 8.45). El dia 1 de febrer hi haurà classe normal a la tarda.

Sortida

13/1/16

El proper 14 de gener els alumnes de 3r d'ESO aniran al Caixaforum per a una conferència inclosa dins del cicle "Trobades amb compromís" de títol: "Del glamur de Hollywood a les escoles africanes", a cura d'Ana Palacios.

Els grups, acompanyats pels tutors i professors de Socials, sortiran del centre a les 8.45h i tornaran a les 12.30h. De 8h a 8.45h i de 12.30h a 14.30h hi haurà classe.

Bon Nadal i bon any nou

3/1/16

L'Institut Pedraforca us desitja unes bones festes i un bon començament d'any.

Ens retrobarem l'11 de gener amb ganes renovades!

Sortida

3/1/16

El dia 12 de gener els alumnes de 2n de batxillerat que cursen l'assignatura de química aniran als laboratoris de la UB per fer l'activitat Fem química al laboratori. Els alumnes sortiran del centre a les 8 del matí i tornaran a l'Hospitalet al voltant de les 14.30

Els alumnes de 2n de batxillerat que no cursen l'assignatura de química aniran a Caixa Fòrum (Barcelona) per participar en l’activitat: “Futur variable”. Els alumnes sortiran del centre a les 8 del matí i tornaran a l'Hospitalet a les 14.30

Concurs

19/12/15

Es convoca un concurs de dibuix, on el tema és el 40è aniversari del nostre institut.

Les obres s'exposaran al vestíbul de l'institut la setmana abans de Sant Jordi. L'obra guanyadora serà la portada de la revista del centre de l'edició especial del 40è aniversari de l'INS Pedaforca.

Podeu descarregar-vos clicant aquí les bases del concurs. Molta sort!

Visita CosmoCaixa

19/12/15

Dimarts 15 de desembre es va realitzar una visita al Cosmo Caixa per a veure l’exposició: “Parlem de drogues”, amb el cicle Formatiu de farmàcia i parafarmàcia.

Notícia completa

Show/Hide

Aprofitant que el museu Cosmo Caixa té una exposició sobre les drogues i com que és un contingut dintre del mòdul de promoció de la salut; hem decidit visitar aquesta exposició temporal amb l’objectiu d’aprendre més sobre les drogues, el seu impacte, les seves conseqüències, etc.

Bàsquet 3x3

14/12/15

El proper dimecres dia 16 de desembre, entre les 15 i les 17 hores, al Complex M Europa-Gornal, C/Can Tries, s/n, 08902, hi participara l'Institut Pedraforca a la Trobada Nacional Bàsquet 3x3

Sort als equips del Pedraforca participants!

Equips Institut Pedraforca Trobada Nacional Basquet 3x3.doc

Canvi climàtic

13/12/15

Bones notícies des de París. Finalment, tot el món s'ha posat d'acord en lluitar plegats contra el canvi climàtic.

Notícia completa

Show/Hide

Potser encara no n'hi ha prou, però el compromís és ferm. El món no podia permetre's més temps mirant cap a un altre costat mentre les temperatures segueixen pujant, posant en greu perill la supervivència del nostre planeta.

Sortides

10/12/15

Us informem de 2 sortides que es realitzaran amb alumnat d'aula d'acollida i amb alumnat de 1r d'ESO A

Notícia completa

Show/Hide

El dia 14 de desembre els alumnes d'aula d'acollida aniran d'excursió a Barcelona. Sortiran del centre a les 9 del matí i aniran en transport públic fins al centre de la Ciutat Condal. Visitaran la fira de Santa Llúcia i el barri gòtic. Dinaran entrepans portats de casa i tornaran a l'Hospitalet a les 17h. Els alumnes seran deixats lliures de tornar a casa a l'estació de metro de Torrassa.

El dia 16 de desembre els alumnes de 1r ESO A se n'aniran a la facultat de pedagogia de la Universitat de Barcelona. Els alumnes sortiran del centre a les 9 del matí i aniran en transport públic fins a la Facultat. El grup, acompanyat pel tutor, farà una gimcana al Campus Llars Mundet. La tornada a L'Hospitalet de Llobregat està prevista entre les 14.30 i les 15, depenent de la duració de l'activitat al Campus.

Marató Amnistia Internacional

9/12/15

El dia 10 de desembre, vine a signar pels Drets Humans. Al vestíbul de l’Institut, hora dels patis

Més informació:

https://www.es.amnesty.org/redescuelas/videos/

https://www.es.amnesty.org/redescuelas

CasoRDC.pdf

CasoSiriaCastellano.pdf

Fotofilosofia

26/11/15

Per segon any consecutiu hem participat en el concurs de Fotofilosofia. Es poden visualitzar els treballs dels alumnes al Bloc Filopedraforca filopedraforca.blogspot.com.es

Notícia completa

Show/Hide

La Mostra de Fotofilosofia, organitzada per la Societat Catalana de Filosofia, és un concurs que cada any es convoca entre els estudiants de filosofia dels centres de secundària d’arreu dels Països Catalans, en la que els alumnes il•lustren amb una fotografia una pregunta vinculada a la filosofia.

L’objectiu de la Mostra és aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital i acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

Els alumnes guanyadors van assistir el dia 18 a l’acte de lliurament de Diplomes a la Facultat de filosofia de la Universitat de Barcelona.

Moltes felicitats a tots i totes !

L’acte, celebrat a l’Aula Magna de la Facultat de la UB, s’emmarca dins el festival de filosofia “Barcelona Pensa”.

Podeu trobar més informació:

PowerPoint "Fotofilosofia 2015 INS Pedraforca"

http://blocs.xtec.cat/filoconvocatoria/

http://www.un.org/es/events/philosophyday/

Photocall

24/11/15

Des de l'institut Pedraforca volem recolzar el dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, 25 de novembre.

Apropa't al photocall que hi haurà al vestíbul del centre durant aquest dia a les hores del pati (10h, 11h, i 18h) i fes-te una foto per dir NO a la violència masclista.

Sortida 4t d'ESO

24/11/15

El divendres 13 de novembre els alumnes de la classe de música de 4t d’ESO vam anar a la biblioteca Tecla Sala a presenciar la conferència sobre el llibre “Camino a la libertad. Historia social del Blues”.

A la conferència van participar l’escriptor Manolo López Poy i el pianista David Giorcelli.

Podeu consultar un article d'una alumna clicant aquí

Programa ErasmusPlus

21/11/15

Estudies Automoció i vols realitzar les pràctiques a un país europeu? Consulta el document adjunt i parla amb el teu tutor per participar en el procés de selecció del programa Erasmus Plus.

Oferta Erasmus.docx

Cross Escolar de l'Hospitalet

21/11/15

El passat dissabte 14 de novembre el Cross Escolar L’H, que organitza el Consell Esportiu L’Hospitalet amb la col·laboració de l’Ajuntament i el patrocini de diverses empreses, va tornar a omplir la Zona Esportiva Feixa Llarga amb milers de persones. Un nou èxit organitzatiu i de participació amb l’arribada a meta de 2.195 nens i joves. Aquesta prova esportiva és la de més participació escolar de tota Catalunya.

El nostre Institut va quedar molt ben classificat destacant el segon lloc a la categoria cadet femení de la Natalia Grau Pozo de 3r C d'ESO.

Notícia completa

Show/Hide

Els esportistes es van distribuir en 11 curses, segons categoria i sexe, des del joves (categoria nova) als pre-benjamins. La organització va establir 4 circuits diferents (del 2000 al 500 metres) en funció de l’edat dels participants. Tots els arribats a meta van rebre diferents obsequis, i es el control d’accés amb els dorsals amb codi de barres.

A més, es va establir una zona lúdica, de lliure accés, amb activitats complementàries (tir amb arc, escacs, bicicletes de muntanya, tennis taula, inflables, scrabble). L’acte va cloure amb un sorteig de material esportiu.

Felicitats a tots els participants per la seva entrega i sacrifici.

Adjuntem les classificacions de les diverses categories

Infantil Femeni.pdf

Infantil Masculi.pdf

Cadet Femeni.pdf

Cadet Masculi.pdf

Juvenil Joves Femeni.pdf

Juvenil Joves Masculi.pdf

Sortida 2n de Perruqueria

21/11/15

El passat dijous 12 de novembre les alumnes de 2n de Perruqueria varen anar de sortida

L'objectiu fou guanyar coneixements sobre el mòdul 2 de coloració.

Sortida 2n d'ESO

21/11/15

El passat dijous 29 d’octubre, l'alumnat de 2n d’ESO vam anar al Parc de Collserola, durant tot el dia, acompanyats per les nostres tutores.

Aquesta sortida ens va permetre gaudir de la natura, tot descobrint les diferents espècies d'arbres que es troben en el Parc, també varen poder veure un audiovisual en el Centre d'interpretació de la Natura.

Sortida 3r d'ESO

21/11/15

El dia 21 d'octubre els grups de 3r d'ESO han fet una sortida de convivència al parc del laberint d'Horta

Podeu consultar un article d'una alumna clicant aquí

Felicitació

15/11/15

Avui s’ha situat al vestíbul de l'Institut Pedraforca la il·lustració elaborada per la professora Dàlia Adillon per commemorar el 40è aniversari de l'Institut Pedraforca.

Com ha escrit ella amb molta raó: "L’educació és el camí per arribar molt lluny". En això, estam des de fa uns quants anys.

Moltes gràcies, Dàlia. Un plaer haver pogut comptar amb tu.

Clicant aquí podeu veure ampliada la fotografia.

Recomanació de lectura

15/11/15

Us recomanem la lectura atenta d'un llibre molt interessant escrit per na Mercè Conangla, professora de l'Institut Pedraforca des de fa uns pocs anys.

Clicant aquí podeu veure ampliada la fotografia.

Competicions esportives

13/11/15

Us remetem informació sobre les competicions de voleibol i futbol, esports en els quals participa el nostre alumnat

Notícia completa

Show/Hide

Calendari proves POT

8/11/15

Podeu descarregar-vos a continuació els calendaris de les proves POT, distingint entre crèdits avaluats mitjançant proves úniques i crèdits avaluats mitjançant entre proves tècniques i pràctiques. També s'informa sobre el material addicional autoritzat.

Notícia completa

Show/Hide

Sistema Solar a escala

27/10/15

Els alumnes de 1r d'ESO A han construït una maqueta del Sistema Solar a escala

Clicant aquí podeu veure algunes fotografies.

Grup per a l'Ensenyament Plurilingüe

27/10/15

L'institut Pedraforca s'ha integrat en el Grup per a l'Ensenyament Plurilingüe. A la reunió del grup impulsor del passat dimecres 21 d'octubre es decidí el logo que us presentem i la celebració al centre del dia de les llengües maternes el proper 21 de febrer de 2015.

Entre d'altres, es penjarà al vestíbul un text en totes les llengües que es parlen a l'Institut Pedraforca. Estigueu atents a noves iniciatives del GEP.

MIND THE GEP, PLEASE

Campionat ELECTROCAT

25/10/15

Estem d'enhorabona! L'Institut Pedraforca ha estat seleccionat per a participar en la tercera edició del CAMPIONAT ESCOLAR DE VEHICLES ELÈCTRICS ELECTROCAT.

Només vuit equips, de centres públis i privats d'arreu de Catalunya, han superat la fase de selecció.

Notícia completa

Show/Hide

A partir d'ara, només resta rebre el material cedit, construir el cotxe elèctric i competir en el circuit de Santa Perpètua de Mogoda...abans d'acabar aquest curs. Ànims!

Per a més informació, cliqueu a aquest enllaç

També podeu descarregar-vos la llista completa de centres seleccionats cliqueu clicant aquí

Jornades CAI

21/10/15

A l'Institut Pedraforca s'esdevindran entre el 25 i el 27 de novembre, amb col·laboració amb l'IOC, les Jornades Tècniques del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d'Infermeria.

Veieu el calendari amb les pràctiques previstes clicant a "Notícia completa"

Notícia completa

Show/Hide

Calendari:
25 de Novembre: Jornada Tècnica del Crèdit 3
Benestar del pacient necessitats d'higiene, repòs i moviment

1a Part Sessió 1  de 15:00 a 19:00 h.
A) Presentació de la jornada
B) Explicació del professor i pràctica en petit grup de:
• Mobilitzacions a l'extrem del llit.
• Mobilitzacions de decúbit supí a lateral.
• Mobilitzacions al capçal del llit.
• Mobilitzacions a posició de sims i pron.
• Mobilitzacions llit-cadira
• Higiene genital.
• Col·locació d'orinal pla i botella.
C) Descans
2a Part Sessió de 19.00 a 21.30 h
D) Avaluació individual (simulació de dues tècniques)
26 de Novembre: Primera sessió de la Jornada Tècnica del Crèdit 4B1
Crèdit 4: Cures bàsiques d’infermeria aplicades a les necessitats de l’ésser
humà (Bloc 1),

 1a Part Sessió de 15:00 a 19:30 h
A) Presentació de la jornada
B) Explicació del professor i pràctica en petit grup de:
• Mesura del pols perifèric, respiració, temperatura.
• Mesura de la tensió arterial
• Administració d'oxigen amb cànula nasal
• Procediment d'administració d'oxigen amb mascareta Venturi
• Utilització de fonts d'oxigen.
C) Descans
2a Part Sessió de 19:30 a 21:30 h
D) Avaluació individual (simulació de dues tècniques)
27 de Novembre: Segona sessió de la Jornada Tècnica del Crèdit 4B1
Crèdit 4 Cures bàsiques d’infermeria aplicades a les necessitats de l’ésser
humà (Bloc 1),

1a Part Sessió 2 de 15:00 a 19:00h
A) Explicació del professor i pràctica en petit grup de:
• Col·laboració en el sondatge vesical permanent.
• Buidat de bossa de diüresi
• Canvi de bossa de diüresi
• Neteja i manteniment del sondatge vesical.
• Col·locació i manteniment d'urocol.lector masculí
B) Descans
 2a Part Sessió 2 de 19.00h  a 21.30 h
C) Avaluació individual (simulació de dues tècniques)

Proves

20/10/15

L'Institut Pedraforca serà seu de les Proves per a l'Obtenció de Títol de Tècnic (POT) en Cures Auxiliars d'Insfermeria (CAI).

La inscripció tindrà lloc entre el 21 i el 29 d'octubre (ambdós inclosos).

El lliurament de la documentació necessària per a les proves es recollirà únicament i exclusiva dins el termini establert a les hores d'atenció al públic de la secretaria de l'Institut Pedraforca.

Consulteu clicant aquí l'horari d'atenció al públic de Secretaria abans de venir a l'Institut Pedraforca.

Per més informació, aneu a Proves per a l'obtenció de títols de formació professional

Sortides escolars i articles escrits per alumnes

18/10/15

En el marc del projecte de millora de l'expressió escrita, iniciem al nostre institut la publicació de breus articles, escrits pels nostres alumnes, que descriuen una sortida escolar.

La primera sortida que s'ha realitzat aquest curs 2015-16 ha estat la sortida de tutories de 1r d'ESO, al Parc de la Ciutadella, el passat dimarts 6 d'octubre.

Clicant a aquest enllaç podreu llegir els articles de 6 alumnes de 1r d'ESO.

Incidència amb llibre de FOL Paraninfo

3/9/15

Avís: hi ha hagut una incidència a la llibreria ABACUS amb el llibre de FOL Paraninfo ISBN 9788428335515, si us plau passeu amb el tiquet per la botiga i informeu-vos

Benvinguts/des!!

3/9/15

L’Institut Pedraforca us dóna a tots i a totes la més cordial Benvinguda al Curs 2015-2016!


Cicle formatiu fotografia artistica 25
EADT
Cicle formatiu fotografia artistica 24
Institut Pedraforca: ahir, avui, dem a l'Hospitalet de
Cicle formatiu fotografia artistica 75
Cercador - Ajuntament de Sant Quirze del Vall s
Cicle formatiu fotografia artistica 43
IES Quercus
Cicle formatiu fotografia artistica 94
Ondara
Cicle formatiu fotografia artistica 99
17 fotos de Matas, el hijo de Marjorie de Sousa y Julin
Cicle formatiu fotografia artistica 28
Cicle formatiu fotografia artistica 69
Cicle formatiu fotografia artistica 45
Cicle formatiu fotografia artistica 19
Cicle formatiu fotografia artistica 58
Cicle formatiu fotografia artistica 67
Cicle formatiu fotografia artistica 42
Cicle formatiu fotografia artistica 99
Cicle formatiu fotografia artistica 83
Cicle formatiu fotografia artistica 92